Kultur

Nationaltheatret med sterk Ibsen-høst

Nationaltheatret slipper løs et knippe Ibsen-karakterer på sine scener til høsten. Du får muligheten ti å møte både Hedvig, Nora og Fruen fra havet.

Teatersjef Hanne Tømta gleder seg til høsten – og til sterk Ibsen-satsing. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Det blir en høst i Henrik Ibsens tegn når Hanne Tømta lanserer sitt siste repertoar som teatersjef. Fra 2021 tar nemlig Kristian Seltun over roret.

– Etter en vår som ble alt annet enn vi kunne forestille oss, jubler vi for å åpne dørene til teatret igjen og å lansere høstens program. Som vi har savnet levende møter med publikum, slår teatersjef Tømta fast – og forteller at «Vildanden» blir den siste Ibsen-forestillingen på Hovedscenen før rehabilitering av teatret tar til.

I høstens «Vildanden» får vi møte Helene Naustdal Bergsholm som Hedvig, Trond Espen Seim som Hjalmar og Tone Mostraum som Gina. Scenograf er Nora Furuholmen.

Og det er ikke bare Hedvig som skal svinge seg på scenen fra Ibsens univers. Det blir også nytolkning av «Fruen fra havet» på Malersalen, med Marian Saastad Ottesen som Ellida Wangel, og Fridtjov Såheim som hennes mann, doktor Wange. Stykket får regi av Trine Viggen.

Videre skal «Et dukkehjem» reise seg på Torshovteatret, fremgår det av pressemeldingen. Her skal Mattis Herman Nyquist gi oss sin tolkning av dukkehjemmet, i en språklig bearbeidelse som tilhører vår samtid. I rollene møter vi Mariann Hole, Lena Kristin Ellingsen, John Emil Jørgensrud og Nils Jørgen Kaalstad.

Men den internasjonale Ibsenfestivalen, som skulle innlede høstsesongen på teatret, med gjestespill fra inn- og utland, utsettes. Den flyttes til desember på grunn av koronasituasjonen.

Les mer om

  1. Nationaltheatret
  2. Teater