Kultur

Årets verste filmer kåret

Mens filmbransjen forbereder seg på å feire årets beste filmer i Oscar-utdelingen, er det verste Hollywood hadde å by på i 2005, allerede kåret.

Se hele listen her.

Golden Raspberry Awards, også kalt Razzies, er priser som hvert år deles ut for å feire det verste Hollywood har produsert i året som gikk. Prisene deles ut kvelden før den store Oscar-utdelingen.

Tom Cruise og forloveden Katie Holmes fikk den tvilsomme æren av å bli kåret til Hollywoods mest slitsomme sladreobjekt. «Kjendisene vi alle er luta lei av», het det i begrunnelsen for at Katie og Tom — kalt TomKat - fikk prisen på utdelingen i Los Angeles lørdag.

Cruise var også nominert til verste skuespiller for sin rolle i «Klodenes kamp», men måtte se seg slått av Rob Schneider i «Deuce Bigalow: European Gigolo».

Den store vinneren, eller taperen, lørdag ble imidlertid «Dirty Love», en film som er laget av en tidligere Playboy-modell. Filmen fikk pris både for verste film, verste kvinnelige skuespiller - som innehas av Playboy-modellen Jenny McCarthy selv - verste manus og verste regissør.

— De verste filmene er dem som du kan se om og om igjen og se de samme klisjeene hver gang uten å kjede deg, sa en av bakmennene for årets utdeling, Chip Dornell.

— Jeg mener dette har vært et spesielt dårlig år, og det er jo bra for oss, fremholdt han.

Som de fleste andre vinnerne av Razzie-priser, kunne dessverre ikke Tom Cruise og resten av prisvinnerne være der for å ta imot prisen lørdag. Det er ikke ofte vinnerne av Raspberry-prisene møter opp personlig for å ta imot prisen - et bringebær i plast sprayet med gullmaling - men i fjor entret en modig Halle Berry scenen da hun ble kåret til årets verste kvinnelige skuespiller.

Se hele listen her.

Glenn Simon og Jen Kays delte ut prisen for mest slitsomme kjendiser. Foto: MAX MORSE/REUTERS

Den tvilsomme øren gikk til "TomKat"; Tom Cruise og Katie Holmes. Foto: RICK STEVENS/AP

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Kåret til årets verste film

 2. KULTUR

  Dominerte Amanda-utdelingen: – Betyr utrolig mye for meg

 3. KULTUR

  Filmkritiker om Oscar-utdelingen: – Det er fremdeles latterlig dårlig mangfold i nominasjonene

 4. KULTUR

  Han kan ta Oscar-storeslem

 5. KULTUR

  Slik skal de unngå ny Oscar-skandale

 6. KULTUR

  «Bohemian Rhapsody» til topps i Golden Globe