Kultur

Hvem vinner den nye Duellen?

I Duellen løfter vi frem nye talenter. Du bestemmer hvem som går videre.

Død og pike møter Takk for kaffen i den nye utgaven av Duellen.
  • Harald Fossberg
    Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Lørdag og søndag syv uker fremover skal to tegneserier knive om din stemme – om plass videre i Aftenposten. Jørgen J. van Santens Død og pike fikk nesten fire ganger så mange stemmer som Stress, og går dermed videre.

Duellant de neste ukene blir Josefine Åhrman og hennes Takk for kaffen.

De neste lørdagene og søndagene kan du lese serien, og stemme på ett av alternativene. Når åtte uker er gått, blir serien med flest stemmer med videre, og en ny utfordrer kommer inn.

Hovedkriteriet for å få delta i Duellen er at serien er relativt ny og kommer fra Norge eller Norden.

Les mer om duellantene:

Josefine Åhrmans «Takk for kaffen» er vår nye duellant.

Dette er Takk for kaffen

Om serien: – Takk for kaffen er en delvis selvbiografisk serie der jeg eksponerer mine mindre tiltalende sider. Josefine er en 27 år gammel jente som er ganske lat, litt dum og veldig barnslig. Hun kjemper med både de store og de små sakene i livet – forhold, hatkjærligheten til katter, å være «voksen» uten å føle seg som det.

Josefine Åhrman er født og oppvokst i Göteborg, nå bosatt i Malmö der hun går sitt siste år på Serieskolan. Er en av 12 kvinnelige serieskapere som har bidratt til «Pang, pang!»–stripe-utstillingen, som er blitt vist på over 65 steder i Norge og Sverige det siste året.

«Død og pike» gikk videre i første runde av Duellen.

Dette er Død og pike

Om serien:

I Død og pike følger vi hverdagsetterlivet til ei jente fra hennes aller første møte med døden, som er en overraskende positiv og fargerik karakter i en ellers blek verden. Serien er løselig inspirert av det eldgamle motivet Death And The Maiden. Etterlivet er et godt utgangspunkt for snodige historier og situasjoner. Vi kan bevege oss frem og tilbake i tid og kan bekymringsfritt blande fiksjon og fakta.

Jørgen J. van Santen bor på Strømmen utenfor Oslo sammen med kona Marit, tvillingene Joachim og Tobias og katten Sonic. Død og pike er hans første serieprosjekt.

Les mer om

  1. Nye serier i Aftenposten
  2. Stress
  3. Humor
  4. Tegneserie