Kultur

Vet Ylvis hva reven egentlig sier?

Ylvis-brødrenes revevideo er på under en uke sett over ni millioner ganger på Youtube. Er det tilfeldig? Og hvilke lyder lager reven, egentlig?

Ylvis-brødrene har forsøkt å imitere reven. Visste de hva den egentlig sier da de laget Youtube-hiten?

 • Lars Øverli

Ylvis-brødrene har klart det igjen. Musikkvideoen «The Fox», hvor brødrene imiterer hvilke lyder de tror reven lager, har tatt internett med storm denne uken.

Siden TV Norge la ut vidoen på Youtube sist tirsdag er den søndag kveld sett over ni millioner ganger, godt hjulpet av visninger på USAs største morgenshow «Good Morning America».

— Vi har funnet ut at reven sier litt forskjellige ting. Det var vel også det var ble opphavet til denne greia, sier Vegard Ylvisåker til NRK.

I den umåtelig populære musikkvideoen synger Ylvis-brødrene blant annet «Ring-ding-ding-ding-dingeringeding», «Hatee-hatee-hatee-ho» og «Wa-pa-pa-pa-pa-pow» i sin etterligning av reven.

«Ack-ack-ack-ackawoooo»

Bare fjas, tenker du kanskje? Du er neppe alene. Men flere nettsteder har gått grundig til verks for å finne ut om Ylvis-brødrene er på jordet, eller om de faktisk er i nærheten av å avsløre hvilke lyder reven lager.

Ifølge nettstedet Popsci lager Rødreven, den mest utbredte reven i Norge, mange lyder.

Er du så heldig at får høre en rev en gang, er det sannsynlig at du får en serie lyse bjeff som visstnok ofte forveksles med ulingen fra en ugle. Ifølge nettstedet lager reven lyden for å skille individer fra hverandre.

Er reven aggressiv skal den også kunne lage en lyd bestående av sporadiske hyl som høres med ordlyden «ack-ack-ack-ackawoooo-ack-ack-ack».

Så: Hvordan høres den faktisk ut?

Det er kanskje ikke revnende likegyldig?

Nettstedet Wiredhar virkelig gått til kildene i jakten på revens sang, og funnet noen av dem. Er du lysten på å høre? I så fall kan du besøke Maculay Library at the Cornell Lab of Ornithology hvor Wired fant revelydene.

Høyskolelektor Cecilie Staude på BI jobber til daglig med markedsføring på sosiale medier. Hun er ikke overrasket over at «The Fox» har erobret den sosiale medieverden.

- «The Fox» inneholder alle elementene som behøves på sosiale medier: Kul musikk, stilige bilder, humor, et produkt som skiller seg fra alt annet og folk som byr på seg selv. Folk liker personliggjøring, sier Staude.

- Funker ikke med gørrkjedelige menn

Hun understreker at Ylvis-brødrene har en kjempefordel i sin kjendisstatus, men at det alene ikke er en nøkkel til nettsuksess.

— De er kule og populære, de har klart å lage en video full av humor og emosjoner og videoen samsvarer med alle kriteriene til godt innhold i sosiale medier. Derfor er jeg ikke overrasket. Men åtte millioner er jo enormt mye. Det vesentlige er å skaffe seg kunnskap om hva slags egenart de ulike sosiale mediene har, og å møte forventningene til publikum i de ulike sosiale mediene, sier Staude.

— Politikere og næringsliv mangler ofte denne kunnskapen. Det funker ikke med gørrkjedelige menn i dress. Sånn er det bare.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Klæbo kjedet seg på hotellrommet. Da fikk han en smart idé.

 2. KULTUR

  Ylvis med storsatsingen «Stories From Norway»

 3. NORGE

  Dette er ikke lov på Facebook, Snapchat og Instagram

 4. FOTBALL

  Erlend tapte veddemål og måtte lage rap om Leicester

 5. VERDEN

  Eks-ballerinaen angrep menn som spriker med beina. Nå har hun bløffet millioner av russere.

 6. SPORT

  Her er de lokale utøverne som danker ut både Brann og Brækhus