Kultur

Blink

FLUNK<br></br>For Sleepyheads Only<br></br>(Beatservice-VME)<br></br><div style="margin-left: 2em" class="noindent">Ulf Nygaard står i spissen for en tidløs og aldeles smakfull utgivelse med god hjelp fra Jo Bakke og Anji.</div>

  • Ariane S.nilsen

Fra tid til annen dukker det opp en plate som er fullkommen i sitt uttrykk. "For Sleepyheads Only" er en av disse. Flunk har laget tolv nydelige, vemodige låter som etterlater lytteren med en salig god følelse. Lydlandskapet strekker seg i det vide og brede og trekker seg helt ned i dybden. En oppløftende melankoli er å spore fra begynnelse til slutt, hvor vakre låtkomposisjoner ikledd dub-inspirerte rytmer og indieakustiske stemninger utfyller hverandre til det fulle.Den bunnsolide produksjonen er i tillegg en nytelse for øret. Uten å dra sammenligninger forøvrig er det ikke til å unngå at navn som Massive Attack, Nightmares On Wax og Cocteau Twins dukker opp i ens hode.

Den hittil ukjente vokalisten Anji (Anja Øyen Vister) er en høyst utløsende faktor i denne sammenheng med en magisk virkning på sine omgivelser.

Flunk har også gjort seg bemerket i utlandet med en coverversjon av New Orders klassiske "Blue Monday", og det velfortjent, for de har virkelig truffet blink med denne platen.Høydepunkter: Hele platen

Les også

  1. Flunkende nytt

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk