Kultur

Svenskene tipper Maria som favoritt

(BEOGRAD/Aftenposten.no): Svenske Grand Prix-eksperter mener Maria Haukaas Storeng har den beste låten under årets konkurranse. Svenskenes bidrag, Charlotte Perrelli er skjønt enig.

Mira Craig og Maria Haukaas Storeng møtte den hviterussiske storfavoritten Ruslan Alehno under møte med den serbiske kongefamilien.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

I likhet med NRK, har også Sveriges Televisjon kjørt en nedtelling til årets Eurosong i Beograd ukene før finaleuken. Og etter den siste gjennomgangen falt dommen hos vårt svenske broderfolk. Maria Haukaas Storengs "Hold on be strong" er den beste låten av alle 43 bidrag og bør vinne. En av hennes argeste konkurrenter, svenske Charlotte Perrelli, er enig. — Ja, så klart, hun er kjempedyktig og vil plassere seg langt opp på resultatlisten. Låten er veldig bra, sier den svenske Eurosong-vinneren fra 1999. Da gikk hun til topps med låten "Take me to your heaven". I år deltar hun med låten "Hero". - Men burde ikke svenskene heie på sin egen artist fremfor Norge? - Nei, det er slik naboer skal gjøre, synes du ikke det da. Dere heier vel også på meg?

Må kvalifisere seg i morgen

I går kveld var det tradisjon tro stor mottagelse for alle deltagerne i sentrum av Beograd. Her ble Maria Haukaas Storeng og låtskriver Mira Craig viet stor oppmerksomhet. Sistnevnte likte det hun fikk høre fra nabolandet. - Det er virkelig kult. Det er etter hvert mange som sier det samme, men man vet jo aldri da, sier hun. I morgen må Norge bli ett av ti land som må kvalifisere seg til lørdagens finale. Sjefen for den norske Grand Prix-klubben mener "Hold on be strong" er den eneste moderne låten som er med i årets konkurranse. - Jeg leste på et fan-sted at for å redde Melodi Grand Prix, så måtte Marias låt vinne. Hun har kanskje den mest moderne låten i årets konkurranse, sier Morten Thomassen.

- Moderne låt

NRKs nye Grand Prix-kommentator, Hanne Hoftun har klokkertro på Norge i år. - Det er en veldig moderne låt, og den beste som er med i årets konkurranse. Og nå synes åpenbart også svenskene det samme som meg, smiler hun. Svenske forhåpninger til tross, det var likevel Dukke-TV helten Dustin the turkey som fikk aller mest oppmerksomhet i går kveld. På spørsmål fra Aftenposten hvordan den negative kritikken som er kommet fordi en dukke skal delta i Melodi Grand Prix, svarte den irske delegasjonen bare "ingen kommentar". Derimot gikk de rundt og sang åpningsstrofen på årets vinnerbidrag "Irland Douze pointe" for full hals.

Svenske Charlotte Perrelli mener også Norge har en god sjanse til å gå helt til topps i årets konkurranse
Mira Craig og Maria Haukaas Storeng på vei inn for å møte den serbiske kongefamilien.

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk