Kultur

- Idoleffekten oppskrytt

"Livet etter Idol er langt fra glamorøst. Hardt arbeid er det eneste som gjelder hvis man vil ha en videre karrière innen musikk," sier Bjørn Olav Edvardsen.

  • Forf>
  • <forf>cecilie Asker <

— Rett etter at man ryker ut, er det ganske mye styr med oppmerksomhet fra media og fans. Men så stilner det ganske fort, og livet går tilbake til det normale, forteller Bjørn Olav Edvardsen.

Tilbake på skolen.

Seks uker er gått siden Bjørn Olav røk ut av den første finalerunden i Idol. Nå er han tilbake i Kristiansand hvor han bruker tiden sin på å fullføre en bachelor i kunst og håndverk på Høgskolen i Agder, i tillegg til at han har kveldsjobb som kasserer på ICA.- Det hender at barn spør om de kan få autografen min på baksiden av kvitteringen sin, og det er en del voksne som spør meg hvordan det er å være tilbake.- Føles det rart å være tilbake?- Nei, egentlig ikke. Jeg har vært den samme personen hele tiden, det er bare omgivelsene som har forandret seg. Jeg hadde ingen store forventninger, dermed ble jeg heller ikke skuffet.

Ingen store tilbud.

Etter at Bjørn Olav har kommet tilbake til Kristiansand, har han fått en del tilbud om å gjøre forskjellige eventjobber, som å synge i bryllup, på kjøpesentre og båtmesser, men foreløpig har ingen store plateselskaper vist interesse.- Det er mange som tror at man er stjerne bare fordi man har vært med i Idol, men det er en stor misforståelse. Det er ingen som står klar og vifter med kontrakten når du ryker ut. Den eneste måten å gjøre suksess etter Idol på, er gjennom hardt arbeid, forteller han videre.

Mye press.

For to uker siden var Bjørn Olav tilbake med den gamle Idolgjengen for å spille inn musikkvideo. Det var da tydelig å merke at presset på deltagerne tok på.- Det er vanskelig for utenforstående å skjønne det enorme presset som ligger på deltagerne. Jeg så at de var en sliten gjeng da vi møttes sist, men jeg synes de er tøffe som holder ut. På mange måter er jeg glad for at jeg røk ut først istedenfor midt i. Det blir verre for hver gang.- Angrer du på at du var med i Idol, nå som du vet alt dette?- På ingen måte. Idol har vært en kjempebra erfaring for meg, som har gitt meg den bekreftelsen jeg har ventet på siden jeg var liten. Dessuten har jeg fått mange gode kontakter i musikkbransjen, i tillegg til mange nye venner. Nå jobber jeg med å lage musikk og sette sammen et band, men jeg kommer til å vente til Idol-oppstyret har lagt seg før jeg gjør noe aktivt med det. Jeg har ikke lyst til å bli en døgnflue.

Les også

  1. Stjerner for en dag

  2. Tårevåt avskjed for Bjørn Olav

  3. Dro rett på vennefest

  4. Favorittene Mari og Alejandro videre til Idol-finalen

  5. Jorun lever videre som storfavoritt

  6. Avvist i fjor - favoritt i kveld

- Det er vanskelig for utenforstående å skjønne det enorme presset som ligger på deltagerne, sier Bjørn Olav Edvardsen. Her får han trøst av Jorun Stiansen da han røk ut av Idol for seks uker siden.

Les mer om

  1. TV