Kultur

Innspillingen ble avbrutt av koronaen. Da den startet opp igjen, var «Fargo» plutselig høyaktuell.

Hvordan er det å bli nektet adgang til den amerikanske drømmen, når man er født og oppvokst i USA? Denne evige problemstillingen forsøker den nye sesongen av «Fargo» å si noe om.

Den legendariske komikeren Chris Rock spiller forbryterkongen Loy Cannon i den nye sesongen av «Fargo». Rollen er spesielt skrevet til ham. – Jeg er veldig takknemlig for å kunne bryne meg på en voksen karakter for en gangs skyld, sier Rock. Foto: HBO

  • Mari Glans-Doré

LOS ANGELES (Aftenposten): Hva vil det si å være amerikaner? Dette enkle, men svært kompliserte spørsmålet er basis for den fjerde sesongen av Fargo. Serieskaper Noah Hawley har grunnet mye på det. Alle sesongene av serien hans skildrer ulike sider av USA.

Under volden, absurditeten og humoren, er det dypt moralske dramaer han snekrer sammen. Grådige mennesker straffes for ikke å være fornøyde med det de har. Hensynsløse kriminelle lærer at makt og rikdom skaffet gjennom forbrytelser, har en tendens til å være flyktig. Samtidig forsøker han å forklare motivene bak det som på overflaten kan virke som ren ondskap. Det er mange gråsoner i Fargo-universet.

Les hele saken med abonnement