Kultur

Ark med millionoverskudd – Norli Libris i minus

Bokhandlerkjeden Ark endte med 18,7 millioner kroner i overskudd når skatten var betalt i fjor. Konkurrenten Norli Libris fikk et underskudd på 3 millioner.

Ark knuste konkurrenten Norli Libris på lønnsomhet i 2018. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix (ill.bilde)

 • NTB

Med en omsetning på 1,33 milliarder kroner, fikk Ark et driftsresultat på 30,2 millioner og et resultat før skatt på 22,1 millioner, skriver Finansavisen.

Dermed knuser kjeden konkurrenten på lønnsomhet.

– For Arks del har den tidlige digitaliseringen av virksomheten vært viktig for dagens konkurransekraft og posisjon hos kundene. De melder at de setter pris på det moderne ved Ark, i kombinasjon med det folkelige og tilgjengelige, sier administrerende direktør Linda Frid Andresen.

Ifølge Norsk Kundebarometer var Ark «folkets favorittbokhandel» i fjor, men den tittelen har Norli Libris tatt tilbake i år. Så spørs det om det kan løfte sistnevnte når det skal gjøres opp regning for 2019.

I fjor hadde Norli Libris en omsetning på 1,15 milliarder og et driftsresultat på 13,8 millioner. Før skatt var det bare 0,3 millioner igjen, og når staten har fått sitt, står det altså et rødt tall igjen på bunnlinjen.

– Vi registrerer at Ark har bedre lønnsomhet enn oss, sier administrerende direktør John Thomasgaard.

Les mer om

 1. Økonomi
 2. Bokbransjen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Fortsatt vekst i Schibsted – også uten Adevinta

 2. ØKONOMI

  Lavere kostnader og økte inntekter for Norwegian

 3. ØKONOMI

  Skrekktall for Sats: Regner med coronasmell på 520 millioner

 4. KULTUR

  Tanum-butikker selges til Norli og Ark

 5. ØKONOMI

  Færre annonser trekker ned Schibsted-resultat

 6. ØKONOMI

  Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt