Finn Skårderud i samtale med forfatter Edward St. Aubyn: – Det ble helt klart livreddende at jeg fikk fortalt min private historie.

Edward St. Aubyn klarte å omforme en personlig historie med incest, voldtekt, en bedrukken mor og rus til stor litteratur i «Patrick Melrose». Nå har han gått løs på Shakespears «Kong Lear».

Edward St. Aubyn har på oppdrag fra forlagshuset Hogarth skrevet en moderne versjon av Shakespears «Kong Lear». – I min roman ville jeg være tro mot selve fortellingen, samtidig som jeg innså at jeg måtte skape større psykologiske dybder hos karakterene. Det er store forskjeller på sjangerne teater og roman, sier St. Aubyn. Bildet er fra 2014.

– Det var befriende endelig å skrive en tragedie om en familie hvor jeg selv ikke er medlem. De fleste tragediene utspiller seg jo i familien. Kjærlighet blir ikke gjengjeldt. Det gjaldt i min familie. Og det gjelder absolutt hos Shakespeare. Se på ektefellene i Macbeth, familiesviket i Hamlet og den psykologiske og moralske blindheten mellom fedre og barn i Kong Lear, sier Edward St. Aubyn.

I Dunbar har den engelske forfatteren Edward St. Aubyn oppdatert den dramatiske teksten Kong Lear til en samtidsroman. Oppdraget kom fra forlagshuset Hogarth, som inviterte en gruppe fremstående forfattere til å nyskrive Shakespeare.

Les hele saken med abonnement