Rockelegender til Oslo

Både Guns N’ Roses og Iggy Pop kommer til festivalen Tons of Rock.

To legender på én scene: Axl Rose og Slash.

På få år har metal- og rockefestivalen Tons of Rock vokst seg stor og sterk oppe på Ekebergsletta. Den arrangeres hvert år i slutten av juni.

I år blir festivalen enda større, når den utvider med én dag for å få plass til et av rockens aller mest legendariske band.

Amerikanske Guns N’ Roses topper plakaten onsdag 21. juni.

100.000 billetter

Tons of Rock har på alle måter sine ord i behold når de omtaler dette bandet som «ikoniske»

– Guns N’ Roses på festival i Norge er større enn vi klarer å beskrive. Med over 100 000 billetter i salg, oser dette slippet festivalhistorie. Vi er ufattelig stolte av å nå kunne utvide Tons of Rock til fire festdager i juni, sier daglig leder og bookingansvarlig Jarle Kvåle i en e-post.

– En åpningsdag med Guns vil garantert sette stemningen for resten av festivalen, som nå krydres med helter og legender som Volbeat, Iggy Pop og In Flames, sier Kvåle.

Fra før er artister som svenske Ghost, franske Gojira, norske Mayhem og omstridte Pantera allerede klare for Ekebergsletta.

Axl Rose på scenen i Oslo i 2018.

Gjenforent etter krangel

Guns N’ Roses med vokalist Axl Rose og gitarist Slash i spissen ble verdens største rockeband på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet. Albumene «Appetite for Destruction» (1987) og dobbeltutgivelsen «Use Your Illusion I & II» (1991) er blant musikkhistoriens mest legendariske.

Etter år med krangling og uenigheter, ble duoen samt bassist Duff McKagan gjenforent igjen som Guns for noen år siden. De fylte Valle Hovin i 2018, og i fjor sommer spilte bandet for 45.000 fans i Stavanger.

  • Se liveopptak her:

I tillegg til Guns, kommer også punkens gudfar Iggy Pop og det nykomponerte bandet Generation Sex til Oslo og Tons of Rock i juni. Sistnevnte band er en blanding av Billy Idols Generation X og to av medlemmene fra punkikonet Sex Pistols: Steve Jones og Paul Cook.

I år er det for øvrig 46 år siden Sex Pistols gjestet Oslos Pingvin Club og Trondheims Studentersamfundet.

Iggy Pop spilte i Oslo konserthus i fjor. Nå kommer han tilbake. Her fra en annen konsert i 2018.