Kultur

- Morsomst på lufta

I dag kåres årets radionavn under de årlige Radiodagene. NRK P2s velkjente radiostemme fra "Hallo i uken", Else Michelet, kan bli utropt til årets radionavn.

Else Michelet har vært ansatt i NRK siden 1967, og har stått bak en rekke serier i årenes løp. Mest kjent er hun kanskje fra "Hallo i uken". ARKIVROLF ØHMAN

 • Forf>
 • <forf>arve Henriksen <

I fjor ble P3-duoen Are og Odin kåret til årets radionavn under radiobransjens årlige "Oscar-utdeling". Foran årets utdeling er Else Michelet, den velkjente produsenten og stemmen fra "Hallo i uken", en av favorittene i klassen hvor også lytterne har kunnet stemme på sin kandidat.

Med intellekt.

— Else Michelet, uten tvil. Hun er opptatt av å gi lytterne en ekstra merverdi, og hun dyrker radioens kvaliteter. Det er humor med intellekt, og et flaggskip for radioen, en person som alle som jobber der bør være stolt av, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i Gimcom.De nominerte Michelet kjemper mot i klassen Årets radionavn, er blant andre Atle Antonsen og Johan Golden, Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha og Silje Stang. Aftenpostens mediekommentator, Per Haddal, holder også Michelet som favoritt.

Verbale lynnedslag.

— Else Michelet er en av de tydeligste radiorøstene vi hører, med et særpreg som går langt ut over det fonetiske. Jeg tenker på hennes munnrappe sendinger gjennom årene. Det har ikke alltid vært lett å bli gjenstand for hennes verbale lynnedslag, som gjerne har kommet i serier - unntatt for oss som har sluppet å bli truffet av dem, men som har kunnet fryde oss over dem fra tilhørerplass.Michelet har heller ikke vært redd for å markere seg som jente - med en form for feminisme som iallfall er preget av humør, i tillegg til aktiv bruk av den hvasse tunge. Og hva hun har betydd som produsent og primus motor for Norges absolutt morsomste radioprogram, "Hallo i uken", kan ikke beskrives med noen få linjer. Uærbødig, men aldri ondsinnet ut over det alle bør tåle, sier Haddal. Radiodagene ble første gang arrangert som en dugnad i 2003. I år foregår prisutdeling på Grand Hotel i Oslo. Alt i alt skal det i kveld deles ut ti priser.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  En fullsatt Opera gråt da P3morgen vekket Norge for aller siste gang

 2. KULTUR

  Sigrid kan sikre seg fem Spellemannpriser

 3. KULTUR

  Derfor er Sverige en mye bedre slagernasjon enn Norge

 4. KULTUR

  Han gjorde farens erotiske noveller til en av verdens mest populære podkaster

 5. KULTUR

  Cezinando kan ta Spellemann-storeslem

 6. A-MAGASINET

  Tusenvis av priser deles ut hvert år. Nå er høysesongen i gang: – Mange har penger og ønsker prestisje. Da lager man en pris.