Kultur

Eirik Stubø blir husregissør ved Det Norske Teatret

Eirik Stubø, som ble avsatt som sjef for svenske Dramaten, blir ny husregissør ved Det Norske Teatret i Oslo.

Eirik Stubø måtte i april gå av som sjef ved svenske Dramaten etter kraftig kritikk. Han er nå ansatt som husregissør ved Det Norske Teatret i Oslo. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
  • NTB

Han skal i perioden 2021–2025 være en av fire husregissører ved teateret, sammen med Johannes Holmen Dahl, Kjersti Horn og Peer Perez Øian, opplyser teateret i en pressemelding.

Teatersjef Erik Ulfsby skryter av Stubø.

– Eirik Stubø er en sterk regissør av internasjonalt format. Jeg er glad og stolt over at han har takket ja til å være med å prege scenekunsten ved Det Norske Teatret ut min periode som teatersjef, sier Ulfsby.

Også Stubø er også glad for stillingen og å være tilbake på Det Norske Teatret, hvor han tidligere har hatt regi blant annet på den kritikerroste forestillingen «Sorgen kler Elektra».

– Jeg har gode minner fra teateret og har med nysgjerrighet fulgt den positive veksten de har opplevd de senere årene. Det er et fantastisk ensemble, og et godt og kreativt arbeidsmiljø jeg nå blir del av, sier Stubø.

Han ble sjef ved den svenske nasjonalscenen Dramaten i januar 2015. Opprinnelig var han utnevnt til en periode på seks år, men i april i år måtte han gå av som følge av kraftig kritikk etter å ha latt en skuespiller arbeide på teatret selv om han på 1990-tallet ble dømt for mishandling av og trusler mot den nå avdøde artisten Josefin Nilsson.

Stubø, som er utdannet som regissør ved Statens Teaterhøgskole, har tidligere vært sjef for Rogaland Teater fra 1997 til 2000, Nationaltheatret fra 2000 til 2008 og Stockholms Stadsteater fra november 2013 til mai 2014.

Les mer om

  1. Det Norske Teatret
  2. Teater
  3. Scene