Kultur

Elizabeth Taylors første brudekjole solgt for 1,1 millioner kroner

Prisantydningen var mellom 30 000 og 50 000 britiske pund da brudekjolen gikk under hammeren hos Christie's i kveld.

 • Veslemøy Østrem
 • David Bach

Elizabeth Taylor fikk i sin tid brudekjolen da hun skulle gifte seg med sin første mann, Conrad Hilton Jr. Kjolen er designet av en av Hollywoods fremste kostymedesignere Helen Rose, og ble gitt i gave til Taylor av MGM etter at hun hadde spilt hovedrollen i «Father of the Bride» i 1950. Det skriver The Telegraph.

I kveld ble kjolen auksjonert bort, sammen med en rekke kjendiseffekter, hos Christie's i London. Prisen endte ifølge The Independent på hele 120 000 britiske pund, eller altså rundt 1,13 millioner norske kroner.

— Dette var bryllupet over alle bryllup. Allerede på denne tiden var Talyr en av Hollywoods største celebriteter. Hun var kun 18 år, og dette var bryllupet alle gjerne skulle ha gått i. 700 gjester ble invitert, blant dem var Ginger Rogers, Fred Astaire, alle som var noe på den tiden, var på denne festen. Og kjolen var stjernen i showet, sier Nicolette Tomkinson, direktør for Christie's Auction House i London.

Ekteskapet sprakk fort

Det to tre måneder å lage kjolen, 15 syere var involvert. Den består av 13,7 meter hvit sateng, dekket med perler.

Kjolen var mer vellykket enn ekteskapet. Elizabeth Taylor var ikke gift med brudgommen Hilton mer enn i ni måneder. Den første brudekjolen fikk henge i skapet alle de neste seks gangene hun giftet seg.

Elizabeth Taylor donerte kjolen til en auksjon i Beverly Hills på 1960-tallet. Hvem som sikret seg de hvite tekstilene i kveld er ikke kjent.

Kvinnen som kjøpte kjolen den gangen, ga den til sitt barnebarn, som giftet seg i den i 1974 - og som fremdeles er gift med samme mann.

Slik så det ut da Elizabeth Taylor og Conrad Hilton Jr giftet seg i 1950. I kveld får kjolen ny eier. Christie's

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Heidi har forsøkt å gifte seg med Thomas tre ganger. Nå selger hun tre kjoler. Her er historiene om brudekjolene som aldri ble brukt.

 2. FAMILIE OG OPPVEKST

  Paret boikottet bryllupstradisjonene: – Jeg ville opplevd det som å bli gitt bort som en eiendel

 3. VERDEN

  Prins Charles skal følge Meghan Markle opp kirkegulvet

 4. VERDEN

  Anslag for bryllupsfesten: 11 milliarder kroner i pluss

 5. VERDEN

  Inn gikk en fraskilt skuespillerinne fra USA. Ut gikk hertuginnen av Sussex.

 6. KULTUR

  Danset hun med ham fordi hun var sjalu på Jackie Kennedy? Var Philip utro mot Elizabeth? Vi faktasjekker The Crown.