Politiet tipset VG om forsvinningssaken på Lørenskog ved en misforståelse

Politiet kontaktet VG-ledelsen etter at en abonnementsselger fra avisen ringte Anne-Elisabeth Hagen etter at hun forsvant. Årsaken var frykt for lekkasjer.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hus i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018. Saken ble ikke offentlig kjent før 9. januar året etter, og til å begynne med var politiet redde for at saken skulle lekke ut i mediene. Dermed ble de redde da et nummer som var registrert på VG plutselig ringte til henne kort tid etter at hun forsvant, skriver Nettavisen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Hennes mann Tom Hagen er siktet for å ha drept henne.

Det skriver TV 2-journalistene Kenneth Fossheim og Magnus Braaten i boken «Lørenskog-mysteriet», som handler om etterforskningen av forsvinningen av Hagen.

«Politiet kan ikke annet enn å kontakte VG. De orienterer en av avisens ledere om at de etterforsker en høyprofilert sak, og at redaksjonen ikke må ringe til Anne-Elisabeth Hagens nummer», skriver de.

Det var likevel ikke en VG-journalist som hadde ringt til Hagen, men en selger som ville selge henne et plussabonnement. På dette tidspunktet hadde ingen i avisen kjennskap til saken, kommer det frem i boka. Dermed var det politiet selv som ved et uhell tipset VG om saken.

Avisas sjefredaktør Gard Steiro bekrefter til TV 2 at beskrivelsene som kommer frem i boken, er riktige, men vil ikke legge til noe mer.