Kultur

Familien planlegger storslått bursdagsfeiring

Michael Jacksons familie tenker stort når de skal minnes den døde musikeren.

En gigantisk minnemarkering kan finne sted på en rekke steder rundt om i verden på Micahel Jacksons bursdag 29. august. Her samles Jackson-fans seg i Paris for å sørge over sangerens bortgang.
  • Kristoffer Rønneberg
    Kristoffer Rønneberg
    Aftenpostens korrespondent i USA

Michael Jacksons familie er nå samlet i Los Angeles for å diskutere hva de skal gjøre i kjølvannet av superstjernens plutselige død. Blant ideene de nå vurderer er en global markering på bursdagen hans for å feire mannen og musikken.

Det kunngjorde kjendispredikanten og politikeren Al Sharpton, som har blitt en slags rådgiver for familien, da han møtte pressen i LA i dag, skriver avisen Chicago Tribune. Sharpton sier at han nå skal diskutere ideen – og andre som har dukket opp – sammen med familien. Den globale markeringen skal etter planen finne sted 29. august, samme dag som Jackson ville fylt 51 år.

— Ingen «freak»

— Jeg er her for å sørge for at Michael får i døden det han aldri fikk i livet – han fikk aldri æren, sa Sharpton, som også kritiserte media for å ha fokusert for mye på Jacksons privatliv og beskyldningene om pedofili i dagene etter at han døde av hjertestans torsdag. Les Aftenpostens nekrolog:

— Michael Jackson var et geni. Han var ikke en «freak», sa Sharpton, som mener at megastjernen «forandret verden». Den mediesky multikunstneren hadde en stor familie. Blant dem som nå har samlet seg i et hus i Encino i California er brødrene Jermaine og Jacky samt søsteren Janet. Ifølge nyhetsbyrået Press Association er familien misfornøyd med mangelen på informasjon om Jacksons siste timer. Blant spørsmålene de ønsker svar på er hvilken rolle AEG, selskapet som sto bak det enorme prosjektet der Jackson skulle holde 50 konserter i London i løpet av et drøyt halvår, hadde i tiden før han døde.

- Veide 51,3 kilo

Spekulasjonene som har dukket opp i dagene etter Jacksons død indikerer at AEG presset stjernen hardt til å gjennomføre konsertene på tross av at han var ved dårlig helse. Obduksjonsrapporten er ennå ikke offentliggjort, men den britiske tabloidavisen The Sun hevder å kjenne innholdet i den. Avisen, som ikke alltid er like etterrettelig, beskriver Jacksons kropp som «et skjelett» som var ødelagt av piller, sprøytemerker, arr og deformerte kroppsdeler. Ifølge The Sun veide Jackson bare 51,3 kilo da han døde. Magesekken hans skal ikke ha inneholdt noe annet enn piller. Det amerikanske kjendisnettstedet tmz.com hevdet mandag kveld ut at obduksjonsrapporten The Sun beskriver er falsk.

Les også

  1. Fråtsingen er i gang

  2. - Michael vil alltid bo i hjertene våre

  3. Advokat: Jacksons lege ga ikke sprøyte

  4. Vulgær og vidunderlig