Kultur

Advokat: Jacksons lege ga ikke sprøyte

Advokaten til Michael Jacksons lege avviser meldinger om at legen ga popstjernen en sprøyte med kraftig smertestillende medisin kort før han døde.

BET-utdelingen søndag ble i realiteten en minnestund for Michael Jackson. Søsteren Janet Jackson nederst til høyre.

– Det var ikke Demerol, ikke OxyContin, sa doktor Conrad Murrays advokat, Edward Chernoff, søndag om ryktene om at legen ga Jackson er sprøyte en times tid før hjertet hans stanset.

Chernoff sa også at Murray hadde funnet Jackson i live i senga. Han pustet ikke, men var varm og hadde en svært svak puls. Legen satte straks i gang med gjenopplivingsforsøk.

Murray snakket i tre timer med politiet i Los Angeles lørdag. Ifølge Los Angeles Times har ikke politiet noen mistanke om at legen har gjort noe galt.

Uvisst for barna

Moren til Michael Jackson vil kreve omsorgen for de tre barna han etterlot seg da han døde torsdag. Det var Katherine Jacksons advokat som sa til CNN søndag at hun kommer til å kreve omsorgen for Prince Michael I (12), Paris (11) og Prince Michael II (7). Hun har allerede passet dem siden Jackson døde. Jacksons tidligere kone Debbie Rowe er moren til de to eldste barna, mens den yngste har ukjent mor. Rowe skal ha frasagt seg foreldreretten, men eksperter sier at om hun nå krever den tilbake, står hun sterkt som barnas biologiske mor.

Testamente kan avgjøre

Det er ikke klart om Jackson etterlot seg et testamente da han døde. Familien har aldri sett et testamente, og en advokat sa søndag at det ikke er sikkert det eksisterer et. Dersom det ikke fins noe testament, går popstjernens jordiske gods og formue til hans barn. I så fall er det moren Katherine som blir oppnevnt til verge.

Hedret under utdeling

Utdelingen av BET-prisene søndag ble forvandlet til en minnemarkering for den døde kongen av pop. Prisutdelingen til Beyonce og T.I., som fikk fem nominasjoner hver, ble nærmest et sideshow. – Ingen grunn til å sørge. Vi vil feire denne svarte mannen, sa Jamie Foxx, som var showets moderator. Joe Jackson, sangerens far, var til stede for å representere familien. Men hans opptreden utløste raseri hos fansen siden han benyttet anledningen til å lage litt PR for sitt eget plateselskap. Mer om Jacksons død:

  • Kommentar:

Les også

  1. Tidslinje: Michael Jackson

  2. En nasjon på smertestillende

  3. Blod på dansegulvet

  4. Jackson-familien vil ha ny obduksjon

  5. Her er Jacksons største solo-hits

Michael Jacksons mor, Katherine Jackson, kan nå overta ansvaret for barnebarna.