5 kulturtips: «Dampende hett kostymedrama, strek med sjel og et briljant krigsrop»

Fem håndplukkede tips om hva du kan se, lese og høre akkurat nå.

Phoebe Dynevor, Adjoa Andoh og Rachel Brosnahan er tre skuespillere som byr på anbefalte kulturopplevelser denne helgen.

«I Sjel møter vi musikklæreren Joe Gardner som lenge har drømt om en karriere som jazzpianist. Og en dag skjer det: Han får prøvespille for en av legendene innen New Yorks jazzscene. Men i befippelsen faller han ned gjennom et hull i bakken og svever mellom liv og død. Det gir regissør og forfatter Pete Docter muligheten til å si noe om vår evige søken etter meningen med livet», skriver vår anmelder Kjetil Lismoen. Han kaller filmen Pixar på sitt beste og gir den toppkarakter.

«Dramatiseringen av bokserien Bridgerton er et romantisk drama som utspiller seg på begynnelsen av 1800-tallet. Serien er en orgie i ballsaler, vakre klær og romantikk mellom pene, engelske aristokrater. Men med en moderne vri. Serien er krydret med feminisme, sex, klasseforskjeller og tidløse problemstillinger, som hvor mye bør man ofre for å leve opp til andres forventninger. Tenk Stolthet og Fordom møter Gossip Girl»

Les hele saken med abonnement