Kultur

Neo vender tilbake

Solbrillene er på plass, Trinity har den samme deilige sorte drakten på, og Neo er klar til å banke opp tusenvis av slemme agenter. "Matrix Reloaded" har première i natt, og det er fremdeles billetter igjen til onsdagens forestillinger.

  • Forf>
  • <forf>erik Gulbrandsen <

Fire års ventetid er over. Klokken 00.02 i natt begynner Neos, spilt av Keanu Reeves, kamp mot maskinene — mot Matrix, som slavebinder menneskene. Han må redde byen Zion, menneskenes siste skanse, fra undergang og finne ut hvem som står bak dataprogrammet Matrix. Drømmer du om å være blant de første som ser om Neo blir noe klokere i oppfølgeren til "The Matrix" fra 1999, har du ennå muligheten. Onsdagens og torsdagens forestillinger på Colosseum er utsolgt, men både Eldorado, Klingenberg, Soria Moria, Felix og Symra har billetter igjen til alle onsdagens forestillinger, opplyser Oslo Kinematografer.Agent Smith: "I'm just like you. I want everything!"

Morpheus: "Would that include a bullet from this gun?"Alle heltene og nesten alle skurkene fra "The Matrix" er tilbake i godt gammelt slag i oppfølgeren. Agent Smith ble ødelagt i "The Matrix", men er mer enn tilbake i Reloaded. Han har nå evnen til å gjøre andre mennesker om til seg selv, noe Neo ikke er spesielt glad for. I en av scenene i den nye Matrix- filmen må han slåss mot nærmere hundre agent Smith'er. Vi møter også to nye superskurker, tvilling 1 og 2, som kan fly gjennom dører og som leger seg selv hvis de blir såret. Neo har som i den første filmen med seg frihetsforkjemperne Morpheus og kjæresten Trinity når han prøver å finne ut mer om hvordan The Matrix er bygget opp. Men tiden er knapp. Maskinene har nemlig oppdaget hvor Zion er, og om 72 timer vil byen bli invadert og menneskene utryddet. De blekksprutaktige robotene, Sentinels, er allerede på vei. Og de sprøyter ikke blekk, men bomber. Neo, Trinity og Morpheus prøver å finne The Keymaker, mannen som har nøkkel til alle dørene i maskinenes verden. Morpheus tror stadig på spådommen om at Neo er den utvalgte som skal redde dem fra maskinene, men er Neo "The One"? Han blir etterhvert mer og mer klar over hva som er hans rolle i dette, men har han kraft nok til å stå imot slemme agenter, hundrevis av gale Mr. Smith'er og tvillinger med dårlig temperament? Kom deg på kino før maskinene tar over din verden.

Les også

  1. Visuelt energisk "Matrix 2"

  2. Sommerfilm