Kultur

Verdensrekordforsøk i Elvis-synging pågår i Oslo

Verdensrekorden i Elvis-synging lever farlig. I 50 timer skal norske Kjell Elvis forsøke å synge seg inn i Guinness' rekordbok.

Det var full fart for Kjell Elvis da han kl. 8 torsdag morgen startet verdensrekordforsøket i Elvis-synging på baren Scotsman i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

Torsdag morgen kl. 8 var det avspark på The Scotsman i Karl Johans gate i Oslo, der 52 år gamle Kjell Elvis etter planen skal synge Elvis-sanger frem til lørdag kl. 11.

– Han er godt i gang og står og hopper og spretter, sier manager Helge Johansen til NTB i 10-tiden.

Frykter overtenning

Skal Kjell Elvis bli ny verdensrekordholder i Elvis-synging, må han holde ut i over 43 timer. Det ambisiøse målet er å synge i 50 timer i strekk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kjell Elvis har bevegelsene inne. Foto: Fredrik Hagen

Men manageren legger ikke skjul på at det kan bli utfordrende å holde koken i to døgn.

– Jeg sa han måtte huske og ikke få helt overtenning for tidlig. Det klarte han jo ikke når fans og journalister hadde møtt frem, og begynte med karatesparkene med en gang, sier manageren.

– Men overtenning er min bekymring. Han er ikke bekymret, legger Johansen til.

Les også

Konsert fra den mørke siden

Solid forberedt

Kjell Elvis forberedt seg godt, både fysisk og mentalt. Nå gjenstår det å se om han og stemmen vil holde ut til kl. 11 lørdag morgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den forrige rekorden er på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder Foto: Fredrik Hagen

Manageren understreker at de har gjennomført omhyggelige forberedelser, og at Kjell Elvis er godt rustet til å klare seg gjennom de neste 50 timene.

– Det har ikke vært noen Elvis-diett, for å si det sånn, understreker Johansen, som legger til at lege og ernæringsspesialist også er til stede.

Hvis Kjell Elvis holder ut hele løpet, vil han ha knust den nåværende rekorden i Elvis-synging på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder. Rekorden har stått i 16 år, og ble satt av tyske Thomas «Curtis» Gäthje.

I tillegg til å være Elvis-entusiast er Kjell Elvis også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje, og det ambisiøse verdensrekordforsøket har også som mål å samle inn penger til å bygge nytt sykehus for flyktninger i Myanmar.

Det var ikke så mye publikum på plass da artisten inntok scenen torsdag morgen, men Kjell Elvis startet med hopp og sprett. Holder han til lørdag? Foto: Fredrik Hagen

 1. Les også

  London kaller igjen og igjen. Og igjen.

Les mer om

 1. Elvis Presley
 2. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Kjell Elvis har satt ny verdensrekord i Elvis-synging

 2. KULTUR

  Karin Krog til Moldejazz: – Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til

 3. KOMMENTAR

  Nye koronaregler: Vi snakkes nærmere jul, da!

 4. NORGE

  Helseminister: Svært bekymret for situasjonen i Oslo

 5. KARRIERE

  Han er landets siste fyrvokter. Disse jobbene står i fare for å forsvinne.

 6. OSLO

  Fra torsdag skal alle bruke munnbind på restaurant i Oslo:- Forvirringen er total