Kultur

Rybak tok eksamenspause i Baku

BAKU (Aftenposten.no): Alexander Rybak er midt i eksamensinnspurten ved Barrat Due, men tok seg likevel tid til et aldri så lite comeback i Eurovision-sirkuset.

- Det blir som en liten ferie å vende tilbake til dette sirkuset, særlig nå som jeg har reist så mye i Europa, sier Alexander Rybak. Arve Henriksen

 • Arve Henriksen
  Journalist

Torsdag opptrer Alexander Rybak i pausen i den andre semifinalen under Eurovision Song Contest, hvor også Tooji skal i aksjon for Norge. For Eurovisionvinneren fra 2009 er turen til Baku et fint avbrekk fra eksamensforberedelsene.

— Det blir som en liten ferie å vende tilbake til dette sirkuset, særlig nå som jeg har reist så mye i Europa. Samtidig har jeg øvd masse, både med å forberede meg til sommershow med Bettan og Didrik Sollie Tangen, i tillegg har jeg denne fiolineksamenen. Jeg øver derfor flere timer hver dag mot denne, slik at jeg endelig får det på papiret at jeg er fiolinist, sier han.

I går tok han seg tid til å møte lokale Rybak-fans, og etter stemningen på fansen å dømme er det ingenting som tyder på at populariteten er dalende.

– Det er deilig å få et avbrekk, og bli minnet på at jeg har denne glamsiden også, sier han.

16 år gamle Narmin Mammalova har vært fan av Rybak siden han vant finalen i Moskva.

— Alexander Rybak er en fantastisk artist, som blander tradisjonell musikk med moderne musikk, samtidig som han har en flott stemme. Han er veldig populær her i Aserbajdsjan og det var en stor opplevelse endelig å få møte han, sier ungjenta.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Svenskene rakker ned på Rybak. Det er et sikkert tegn på at Norge er blant Eurovision-favorittene.»

 2. KULTUR

  Rybak: – Det er lov å være skuffet

 3. KULTUR

  NRK med et av tidenes MGP-heat

 4. KULTUR

  Norge passerer Israel på oddsen

 5. KULTUR

  Netta treffer Eurovision-fansen rett i hjertet

 6. KULTUR

  Abid Q. Raja mener Norge har råd til å vinne Eurovision