The Looming Tower: serievårens store snakkis innfrir forventningene | Anmeldt av Asbjørn Slettemark

FBI og CIA rotet det til da Al-Qaida planla terrorangrepet i New York 11. september 2001. Jeff Daniels er strålende som FBI-agenten som jaktet Osama bin Laden.

«You can go fuck yourselves. Or Each Other.» Jeff Daniels som FBI-agent legger ikke fingrene mellom i The Looming Tower.

Hvordan klarte FBI og CIA å rote det til, slik at Al-Qaida 11. september 2001 kunne seile to fly inn i Manhattans to høyeste bygninger? The Looming Tower forteller den fascinerende historien om John O’Neill, FBI-agenten som gjennom 1990-tallet jobbet seg stadig tettere inn på Osama bin Laden og lenger bort fra sjefsjobb i FBI. I juli 2001 fikk han nok av byråkratiet og systemet fikk ham i halsen, så O’Neill tok jobb i privat sektor. Som sikkerhetssjef i World Trade Center.

Her kommer biten hvor man kan si at historien i The Looming Tower er for god til å være sann, men serien er altså basert på Lawrence Wrights bestselgende spenningsdokumentar om 11. september, med samme navn. Boken kom i 2006 med undertittelen al-Qaeda and the Road to 9/11, og det er akkurat det vi får: en terroristorganisasjons snirklete vei gjennom det hullete nettet til klodens to mest kjente etterretningsorganisasjoner. For å si det veldig enkelt: Al-Qaida sprengte ambassader og krigsskip, men FBI og CIAs krangel om revir muliggjorde at de samtidig kunne planlegge og gjennomføre disse terrorangrepene.

Les hele saken med abonnement