Kultur

Stopper salget av Harry Potter-filmer

Når Harry Potter og Dødstalismanene – del 2 lanseres på DVD, vil filmen bare være i salg i sju uker. Det har Warner Bros bestemt. 

Den siste Harry Potter-filmen får en begrenset salgsperiode når den kommer på DVD og Blu-ray i midten av november. Foto: AP Photo/Warner Bros.

  • Cathrine Elnan

Den siste Harry Potter-filmen kommer på DVD og BluRay 11.november 2011. Mindre enn syv uker senere, den 29. desember, trekker Warner Bros tilbake filmene fra markedet, det skriver Chicago Tribune.

Harry Potter og Dødstalismanene – del 2 er den mest sette kinofilmen om den unge trollmannen. På verdensbasis har den tjent inn 1,3 milliarder kroner. Filmselskapet forventer også at filmen vil bli en suksess på DVD og BluRay, når den ankommer butikkene like før julehandelen setter inn.

Disney har tidligere benyttet seg av samme strategi, hvor de legger filmklassikere ut til salg for kun en begrenset periode. Det er for eksempel ikke mulig å få kjøpt Den lille havfruen eller Løvenes konge i Storbritannia, ifølge the Guardian. Ifølge nettavisen har filmselskapets salgskampanje ført til at enkelte Disney-filmer får høyere status, og at de blir oppfattet som mer eksklusiv og prestisjefylt.

Den er heller ikke første gang Warner Bros bruker denne taktikken. De har tidligere lansert klassikere som The Wizard of Oz og Casablanca på DVD, for så å trekke dem tilbake fra butikkhyllene.

Les også

  1. De beste Potter-øyeblikkene

  2. Jesus er Harry

  3. Vi punger ut for Harry Potter