Fem søkere på direktørstillingen ved Kulturhistorisk museum

Nåværende direktør Håkon Glørstad er en av søkerne til sjefsstillingen ved Kulturhistorisk museum. Blant utfordrerne er historiker Nils Rune Langeland.

Nåværende direktør ved Kulturhistorisk museum Håkon Glørstad ønsker å fortsette i stillingen. Fem personer har søkt stillingen for neste åremålsperiode.

Forrige fredag gikk søknadsfristen ut for åremålsstillingen som direktør for Kulturhistorisk museum. Til sammen er det fem personer som har søkt stillingen – blant dem fire menn og en kvinne, skriver Uniforum.

En av søkerne er nåværende direktør for museet, professor i arkeologi Håkon Glørstad. Han har sittet i lederstolen siden 2014 og ønsker seg nå en ny åremålsperiode.

Søkerlisten viser også historiker Nils Rune Langeland. Han fikk i fjor avskjed fra stillingen som professor i historie ved Universitetet i Stavanger.

Forrige gang stillingen ble utlyst var det tolv søkere. Da var ikke stillingen åpen for internasjonale søkere. Også denne gangen er stillingen kun utlyst på norsk og i Norge.

– Siden arbeidsspråket hovedsakelig er norsk og dette ikke er en fast stilling, vil det ikke være hensiktsmessig å ansette kandidater som ikke behersker språket, har personaldirektør Irene Sandlie forklart til Uniforum.