Kultur

Trond Giske roser Sofie etter VG-fellelse i PFU

Ap-politiker Trond Giske sier det står respekt av at Sofie klaget VG inn til PFU i den såkalte dansevideo-saken, og at det har betydd mye for ham og familien.

Trond Giske sier det har betydd mye for ham og familien at Sofie har tatt VG-saken til Pressens Faglige Utvalg. Onsdag ble VG felt på fem punkter for saken og på to punkter for rapporten hvor de evaluerer sin dekning av saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

– Sofie er en utrolig modig kvinne som står opp mot mediemakten. Det står det utrolig stor respekt av. Det har betydd mye for meg og familien, sier han til TV 2.

Onsdag ble VG felt på fem punkter for dekningen av dansevideoen med Trond Giske i Pressens Faglige Utvalg (PFU). I tillegg er avisen felt på to punkter for sin egen evaluering av dekningen. Fellelsen er den mest omfattende i utvalgets historie.

Saken omtaler en kort videosnutt hvor Sofie danser med Ap-politiker Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo. Selv opplevde hun episoden som uproblematisk, men saken fikk en helt annen framstilling i VG.

Giske sier at Sofie kunne latt være å ta saken videre, slik mange ville ha gjort.

– I stedet sto hun fram og fortalte sannheten, noe som sikkert var en stor belastning. Det står det stor respekt av, sier han til kanalen.

Les også

  1. VG felt for både dekningen av dansevideoen og evalueringsrapporten

  2. PFU prøver å redde kildenes tillit til mediene | Frank Rossavik

  3. VGs ledelse felt for evalueringsrapporten, men nyhetsredaktøren sitter trygt: – Gjenstår å se hvordan de ansatte opplever det

Les mer om

  1. Bråket rundt VGs Giske-sak