Kultur

Ungdomsserie har startet innspilling i Oslo – blir å se i desember

– Det er en viktig serie som er høyaktuell i den virale verden vi lever i, sier Happy Jankell – aktuell i et nytt ungdomsdrama som nå begynner innspilling i Oslo.

Amalia Holm, Thea Sofie Loch Næss og Alex Bøyum er i gang med innspillingen av «Delete Me». Foto: Foto: Nicolas Peyrau / Nent Group / handout

 • NTB

Marie Kristiansen vant Spellemann for regien til Karpes musikkvideo «Hvite menn som pusher 50», og får her klem under prisutdelingen av Magdi. Nå er hun aktuell med «Delete Me» – som er første gang hun står for alt, både manus og regi, for fjernsyn. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Den svenske skuespilleren blir å se i «Delete Me», som får premiere på Viaplay mot slutten av året – der svensk-norske Amalia Holm, snart å se i den amerikanske serien «Motherland: Fort Salem», og Thea Sofie Loch Næss fra «Hjerteslag» og «Wisting» har hovedrollene.

De spiller bestevennene Marion og Marit, som går siste året på videregående og er klar for russetiden. På rollelisten står også Axel Bøyum, kjent fra «Heimebane» og «Heksejakt».

Serien tar opp temaer som sosiale medier og nettmobbing.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre som skuespillere er å kommentere samfunnet vi lever igjennom kunsten, og forhåpentligvis være med å endre det til det bedre. Jeg har selv vokst opp med sosiale medier og kjent på hvilken kraft det har hvis man ikke er bevisst på det, sier Loch Næss i en uttalelse via Nent-gruppen.

«Delete Me» er skrevet, produsert og regissert av filmskaperen Marie Kristiansen. Hun vant Spellemann for videoen til Karpes «Hvite menn som pusher 50» i 2016, og sto også for regi på fjerde sesong av «Unge lovende».

– Serien skildrer presset unge jenter må leve med hver eneste dag. Det er et tema jeg brenner for, og noe jeg mener mediene ikke setter nok søkelys på. Mer enn noe ønsker jeg å vise hvor vanskelig det er å utfordre normen, og den enorme innflytelseskraften internett har på unge mennesker i dag, sier Kristiansen.

Første sesong består av syv episoder og får desemberpremiere.

Les mer om

 1. TV-serier
 2. TV
 3. Axel Bøyum

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Vår teateranmelder om «Capri»: «Som en utvannet sydendrink»

 2. OSLO
  Publisert:

  Akkurat nå er Oslo best fra sofaen: Fem kunstnere avslører sine Oslo-favoritter

 3. KULTUR
  Publisert:

  Innspillingen av «Exit 2» er i gang: – Det blir et kræsjkurs i innsidehandel

 4. KULTUR
  Publisert:

  De fleste kollegene hennes har hatt et vanskelig år. For skuespiller Sara Khorami har det gått motsatt vei.

 5. SPORT
  Publisert:

  Trappet ned i 2018. Onsdag debuterte Fana-spilleren med fem mål og poeng mot venninnen og Tertnes.

 6. KULTUR
  Publisert:

  Vekker oppsikt med bok om mannsrollen: – Makten er snudd, og mennene er taperne