Kultur

Durek Verrett beklager til nordmenn

Durek Verrett beklager å ha «generalisert nordmenn». Han gikk tidligere i uken hardt ut mot norsk presse etter at boken hans ble stoppet.

Prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett beklager for å ha generalisert nordmenn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg gjorde noen feiltagelser i et innlegg hvor jeg sa at Norge forbød boken mi. Det var en misforståelse. Det var forlaget som stoppet boken mi. Så det vil jeg beklage, sier han i en direktesendt video på Instagram fredag kveld, ifølge Dagbladet.

Videre sier han unnskyld for å ha generalisert nordmenn.

– Det er ikke alle i Norge som har et problem med meg. Jeg vil ikke at folk skal misforstå det faktumet at Norge er et vakkert land, med vakre mennesker, og selvfølgelig kjæresten min, som er prinsesse i Norge. Så jeg har selvfølgelig mye respekt og kjærlighet for landet.

Forlag stoppet boken

Cappelen Damm kunngjorde onsdag at de stopper utgivelsen av Verretts bok på grunn av etiske vurderinger. Boken skulle etter planen utgis på norsk i slutten av måneden. Verrett skriver i boken at kreft er «selvpåført» og et resultatet at vi ikke lenger ønsker å leve.

 • Les også: «Cappelen Damm legger seg paddeflat for sjaman Durek-kritikk. Det lyder uutholdelig hult.»

Verrett gikk i etterkant hardt ut mot norske medier, som han karakteriserte som mobbere.

– Jeg vil ikke la mobberne holde på mer. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber både meg kjæresten min for å selge aviser. Det er synd. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, sa han.

Les mer om

 1. Durek Verrett
 2. Cappelen Damm

Relevante artikler

 1. NORGE

  – Jeg hadde også tenkt at dette var en gal manns tale

 2. KULTUR

  Boken til Durek Verrett gis ut i Norge

 3. KOMMENTAR

  Vanlige folk er begynt å ta til motmæle når forfattere turer frem

 4. KOMMENTAR

  Forlaget legger seg paddeflat for sjaman-kritikk. Det lyder uutholdelig hult.

 5. KULTUR

  Dagens quiz: Tirsdag 29. oktober 2019

 6. KULTUR

  Sjaman Dureks bok stoppes