Kultur

Vår mann på Bislett

I går møtte rundt 13 000 mennesker opp på Bislett stadion for å se og høre Leonard Cohen. Den 74 år gamle poeten og artisten er på sin sannsynligvis siste turné.

Det er første gang det arrangeres konsert på Bislett. I sommerkvelden var mange ute i god tid. Foto: OLAV OLSEN

  • Forf>olav Olsen (foto)
  • <forf>frank Lande <

På konsertbillettene står det at portene åpnes klokken 17.00, og da er det allerede lang kø fra Maratonporten på baksiden av stadion og nedover gaten. Noen spiser is og andre leser aviser mens de venter på å få slippe inn.

Alle lyktestolper og trær rundt Bislett ser ut til å ha minst én sykkel låst inntil seg. På fortauet går en mann frem og tilbake og viser frem en liten plakat hvor det står Billetter ønskes. To andre menn går med skilt som tilbyr ørepropper for 20 kroner. Det er bare tre timer til Leonard Cohen inntar scenen og innen den tid skal det være 13 000 mennesker inne på stadion.

Voksent publikum.

I går var første gang det ble arrangert en konsert på Bislett stadion, og mens folk sto i kø var det perfekt konsertvær. En av arrangørene sa at det ble solgt veldig mange billetter i løpet av dagen, noe som sannsynligvis skyldes det fine været. Men det er ikke hvem som helst som skulle på scenen heller, for i tillegg til Leonard Cohen skulle publikum få høre Lillebjørn Nilsen.Lydsjekken til Cohen tok litt lengre tid enn beregnet, så portene blir ikke åpnet før nærmere 17.30. Da kommer folk joggende inn Maratonporten og løper fremover mot scenen for å sikre seg de beste plassene. Det er jevnt over et godt voksent publikum, så de aller fleste spaserer høflig inn porten og setter seg til rette på stolene som er satt frem.

En av arrangørene sier med et smil at de ikke forventer spesielt mye bråk eller kasting av stoler på kveldens konsert. Det er varmt, og de sporadiske vindkastene som kommer ned til gulvet ser ut til å være like velkomne som serveringsteltene.

Canadisk ambassade.

Fem av stolradene er markert med små canadiske flagg, og det står en vakt ved siden av som informerer publikum om at stolene er reserverte. Det er ventet omtrent hundre representanter fra den canadiske ambassaden, som skal komme og høre canadiskfødte Cohen.Når klokken blir 18.00 er køen utenfor Maratonporten så lang at den strekker seg helt rundt kvartalet og nesten møter seg selv igjen. Ved Sofies Plass står en eldre kvinne på balkongen og ser på alle menneskene som står i kø, og de som ikke har lyst til å stå i kø ennå og som har slått seg ned på gresset i skyggen av trærne. De regner alle med å komme seg inn på stadion før Cohen kommer gående inn på scenen.

Les også

    Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

    Les mer om

    1. Musikk