Kultur

Hilde Sandvik slutter i BT

Vil starte nordisk debattarena.

Hilde Sandvik har valgt å gå nye veier.
  • Roy Ellingsen

Etter ti år som kultur— og debattredaktør i Bergens Tidende slutter Hilde Sandvik i mediehuset. Hun velger å gå nye veier og satser på egen hånd med et nytt prosjekt. 29. februar blir hennes siste dag i mediehuset.

— Schibsted har gjort noen veivalg. Jeg har lyst til å gå i en annen retning og får mulighet til å forfølge tanker jeg har jobbet med lenge om å starte noe nytt. Timingen kunne ikke ha vært bedre. Jeg har lenge vært opptatt av Skandinavia og Norden. Jeg mener det er rom for en plattform for kultur, politikk og debatt som gjelder Norge, Sverige og Danmark. Vi har mange av de samme problemstillingene, sier Hilde Sandvik til BT.

Hun kommer til å fortsette å skrive gjestekommentarer i BT også etter at hun slutter i huset.

- Vemodig

Hun har vært redaktør i Bergens Tidende i ti år og skribent siden lenge før hun ble ansatt i avisen.

- Det er klart det er vemodig å slutte. BT er en spesiell arbeidsplass. Det er en kraft i dette huset som imponerer meg jevnlig. Den er unik i norsk presse. Alle jeg kjenner som har jobbet i BT sier at det er noe helt spesielt, sier hun.

Gjennom en årrekke har Hilde Sandvik vært BTs kanskje klareste stemme og største profil. Nå tar hun sluttpakke for å starte noe eget.

— Hvis jeg skal gjøre noe, må jeg gjøre det nå. Det er et gunstig tidspunkt. Alle friksjonsperioder gir muligheten til å starte noe nytt. Samtidig har vi tekniske muligheter nå vi ikke hadde for fem år siden. Jeg ville ha angret om jeg ikke grep denne muligheten, en mulighet få andre som starter på nytt får, sier Hilde Sandvik.

Hilde Sandvik og Erik Tornes diskuterer.

Les også

Hør podcasten Debattert: Kristin Clemet burde blitt kulturminister. Hun kunne røsket opp.

Viktig stemme

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes vil savne Hilde Sandvik.

— Gjennom ti år som redaktør har Hilde gjort en fantastisk innsats, både som leder og skribent. Hun har vært sentral i å gjøre Bergens Tidende til en viktig stemme og hun har vært en av de klareste stemmene i den offentlige debatten. Derfor er jeg glad for at hun skal fortsette å skrive for oss, sier Hjertenes.

Da Hjertenes ble ansatt som sjefredaktør i september, var Hilde Sandvik en av de andre kandidatene.

— Prosessen gjorde det klart for meg at jeg er lysten og klar for nye oppgaver, sier hun.

— Jeg forstår at hun vil satse på egne prosjekt. Det blir veldig spennende å følge, og slik jeg kjenner Hilde har hun alle muligheter til å lykkes, sier Hjertenes.

Les også:

Les også

Aftenposten og tre andre Schibsted-aviser slår sammen sine kommersielle avdelinger

Erstattes ikke

Når hun forlater BT, vil ikke Hilde Sandvik bli erstattet av en ny kulturredaktør.

— Det er alltid leit å miste profiler, men historien har vist at når noen slutter, vokser nye frem. Vi har en god kommentatoravdeling og en god tradisjon på kommentarfeltet. Det skal vi fortsette med, sier Øyulf Hjertenes.

Sandvik reagerer slik på den nyheten:

— Til det vil jeg si at Bergen uten kultur blir som Bergen uten Bergen sentrum. For BT vil kulturen alltid være viktig. Kulturen er en driver for identiteten til bergenserne, sier Hilde Sandvik.

Les også:

Les også

  1. På litt over tre år har 11 konserndirektører og 44 mediehusledere sluttet i Amedia

Les mer om

  1. Medier