Kultur

Utsetter neste års Bylarm-festival

Begrunnelsen er den ustabile smittesituasjonen, spesielt i Oslo.

R&B-prinsen Isah ble årets nykommer under P3 Gull 2019 og årets stjerneskudd under fjorårets Bylarm. Nå flyttes denne bransjefestivalen i Oslo til høsten 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB

 • Robert Hoftun Gjestad
  Robert Hoftun Gjestad
  kulturjournalist

Koronaen satte en stopper for de fleste av de største musikkfestivalene i 2020. Nå begynner pandemien å ramme 2021 også.

Fredag melder den norske og nordiske bransjefestivalen Bylarm i Oslo at de flytter arrangementet fra mars til neste høst. 30. september til 2. oktober blir nye datoer for neste års Bylarm.

– Å utsette er en tung avgjørelse å ta, men det er likevel den riktige avgjørelsen, skriver arrangørene i en pressemelding.

Les også

Bylarm: Isah er årets stjerneskudd

Umulig i mars

Årsaken er den ustabile smittesituasjonen, spesielt i Oslo. Bylarm er en festival med seminarer på dagtid og konserter på en rekke spillesteder om kvelden.

– Vi gledet oss stort til en helg yret med musikk for landets musikkelskere, og sårt tiltrengt faglig påfyll for en bransje i krise. Det skulle være vinterens høydepunkt. Likevel innså vi at det blir umulig å lage Bylarm i mars uten å gå på akkord med kjernen i hva festivalen skal være: En møteplass fylt med musikkglede og kunnskap, skriver Bylarm-arrangørene.

Les også

Bruce Springsteen hyller det beste han vet: The E Street Band

Metal-fest i juni

Andre festivaler i Oslo i 2021 planlegger å gjennomføre sine ting som vanlig. Den store rock- og metalfestivalen Tons of Rock slapp for eksempel denne uken fullt program til sin festival på Ekebergsletta i slutten av juni 2021.

Øyafestivalen i Tøyenparken har også sluppet seks sterke artistnavn og selger billetter til sin festival i midten av august neste år.

I USA går det derimot rykter om at viktige Coachella i California allerede nå har bestemt seg for å flytte sin festival fra to helger i april til to helger i oktober 2021. Dette melder magasinet Rolling Stone.

En storaktør som albumaktuelle Bruce Springsteen har også sagt at en ny, planlagt verdensturné med seg selv og The E Street Band, ikke vil bli gjennomført før i 2022.


Les mer om

 1. Musikk
 2. Festival
 3. Bylarm
 4. Bruce Springsteen
 5. Oslo

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Popkometen måtte ta jobb som sykepleier. Kulturlivet frykter at talenter går tapt for alltid.

 2. KULTUR

  Live Nation har søkt om å få arrangere festival på samme tid og sted som Kadetten

 3. KULTUR

  Oslo World: Endrer programmet for femte gang siden mars

 4. SPORT

  Ski-VM 2025 til Trondheim

 5. KULTUR

  Ny milliard til arrangører skaper forvirring: – Aner ikke hvordan pengene skal brukes

 6. SPORT

  Nedtur for Oilers - storturnering avlyst