Kultur

Eminem er verdens raskeste rapper

Satte verdensrekord med antall ord i en låt.

Rapperen Eminem satte rekord med flest ord i en låt i fjor. Bildet er fra Grammy-prisutdelingene i 2011. LUCY NICHOLSON, REUTERS

 • Maren Ørstavik

Det går så fort at det kan være vanskellig å telle selv, men heldigvis har folkene bak Guinness rekordbok tatt over tellingen.

Årets utgave av rekordboken skal komme ut neste uke, og resultatet er altså en verdensrekord for rap-stjernen Eminem, melder Billboard. Rekorden settes i låten «Rap God», utgitt på Eminems album The Marshall Mathers LP2 i oktober 2013.

I løpet av låtens seks minutter og 4 sekunder trykker rapperen inn hele 1560 ord — det er gjennomsnittlig 4,28 ord i sekundet.

Ble først sensurert

Låten inneholder blant annet et vers om skolemassakren ved Columbine High School som egentlig skulle være med på den første Marshall Mathers-platen. Den gang ble det sensurert bort, ifølge avisenThe Guardian.

**En del av sangen trår rapperen skikkelig til, med hele 97 ord på 15 sekunder. Det er

Miley Cyrus NTB Scanpix

gjennomsnittlig 6,5 ord i sekundet.**

Miley Cyrus satte google-rekord

Flere musikere setter Guinness-rekorder i årets utgave. Miley Cyrus kan notere at hun var popstjernen som ble mest søkt etter på internett i fjor.

Rekorden ble satt i etterkant av den mildt sagt pikante opptredenen med Robin Thicke under MTVs Video Music Awards, og musikkvideoen «Wrecking Ball», der den tidligere barnestjernen kaster klærne.

Katy Perry NTB Scanpix

I tillegg har Metallica satt rekord som det eneste bandet som har holdt konsert på alle verdens syv kontinenter — inkludert Antarktis.

Kvinnene topper sosiale medier

På sosiale medier kniver de kvinnelige superstjernene om topplassene. Katy Perry kan smykke seg med tittelen som musiker med flest følgere på Twitter (52 463 838).

Shakira slo to rekorder i fjor - først da hun danket ut Rihanna med flest «likes» på Facebook i april, og senere da hun ble den første personen til å nå 100 millioner «likes» på det samme sosiale nettverket.

 1. Les også

  Verdens tyngste mann er død

 2. Les også

  - Som liten var jeg svært glad i Guinness rekordbok

 3. Les også

  Heia, Miley!

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dansk kjempegresskar på nesten 500 kilo

 2. KULTUR

  Snart 20 år etter gjennombruddet selger Eminem konsertbilletter raskere enn noen andre. Hvorfor?

 3. FOTBALL

  Hegerberg inn i Guinness rekordbok

 4. NORGE

  Norske Gunnar satte ny verdensrekord: Jorden rundt på 56 timer

 5. VERDEN

  Masao og Miyako giftet seg i 1937. Opprustningen til andre verdenskrig stanset bryllupsfesten.

 6. SPORT

  Brækhus med tre verdensrekorder i Guinness rekordbok