Kultur

Velvet Revolver avlyser

Quart uten headliner en drøy måned før festivalen.

Velvet Revolver har avlyst spillejobben på årets Quart-festival. Her fra Øya-festivalen i Oslo i 2004. Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

 • Amund Trellevik

Quart-festivalens hovedattraksjon, amerikanske Velvet Revolver, har gitt festivalledelsen beskjed om at de ikke kommer til å spille på Odderøya i Kristiansand som planlagt 2. juli.

Jobber på spreng

Så langt har festivalen ikke fått noen begrunnelse om hvorfor bandet avlyser. — Vi har ikke mottatt en offisiell begrunnelse for deres beslutning om å dra hjem. Før vi vet mer selv har vi dessverre ikke mer å melde, annet enn at vi allerede jobber på spreng for å finne en rockeerstatter, sier musikksjef Jørgen Skauge i en pressemelding. Velvet Revolver har også kansellert seks andre spillejobber i Europa i slutten av juni i Portugal, Spania, Belgia, Frankrike, Sveits og Irland.

Ingen begrunnelse

— Vi er rimelig sjokkerte. Vi har mottatt en epost som sier at Velvet Revolver reiser tilbake til USA i midten av juni. Det betyr dermed at deres konsert på Quart ikke blir noe av. Noen grunn for dette står det ingenting om, skriver Quart-medarbeider Louis Holbrook i en kommentar på festivalens hjemmeside. Quart har fått kritikk for å ikke klare å skaffe store nok navn til årets festival. Gårsdagens avlysning gjør ikke situasjonen bedre for festivalen, som er under hardt press fra Hove-festivalen, der tidligere Quart-sjef Toffen Gunnufsen er bookingansvarlig. Velvet Revolver består av de tidligere Guns N' Roses-medlemmene Slash, Duff McKagan og Matt Sorum, og tidligere Stone Temple Pilots-vokalist Scott Weiland, samt gitarist Dave Kushner. Bandet spilte også på Øyafestivalen i 2004. Quartfestivalen arrangeres i år fra mandag 2. juli til og med fredag 6. juli.

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dette er sommerens beste musikkfestivaler

 2. KULTUR

  50 festivaler i sommer – noe for enhver smak

 3. KULTUR

  Nå lager mannen bak Quart, Hove og Skral ny festival

 4. KULTUR

  Jo, visst kan du gå på konserter i sommer! Her er vår guide til festivaler over hele landet.

 5. KULTUR

  Skal du på festival i sommer? Her er 123 norske du kan velge mellom

 6. KULTUR

  Norwegian Wood-kunder må vente lenge på å få pengene tilbake