Kultur

Benestad er nominert til euro-Oscar

"Alt om min far", Even Benestads kinofilm om faren Esben Esther Pirelli Benestad, er nominert til European Film Award for beste dokumentarfilm.

  • Lars Ditlev Hansen

-Megafett, det er jo litt gøy at det skjer med en film jeg har laget om min egen familie, sier Even Benestad entusiastisk etter at Det europeiske filmakademiet i går offentliggjorde hvilke åtte dokumentarfilmer det nominerer til årets Prix Arte, dokumentarprisen blant de europeiske filmprisene som skal utdeles i Roma 7. desember.-Litt rart er det egentlig at filmen henger så høyt. Selv var jeg ikke så fornøyd med den da den var ferdig. Da ønsket jeg at jeg hadde tre-fire uker ekstra til å gjøre forandringer.

Vakt oppsikt

Even Benestad og debutfilmen "Alt om min far" har vakt grenseløs oppmerksomhet siden verdenspremièren under Berlin-festivalen i vinter, hvor den ble belønnet med transe-prisen Teddy. I august innkasserte den Amanda-prisen for årets kinofilm, og filmen er siden nominert til den gjeve Nordisk filmpris, som utdeles i Helsinki i kveld. På norske kinoer er filmen så langt sett av 77000.

Sterke konkurrenter

European Film Award regnes som Europas svar på de amerikanske Oscar-prisene. "Alt om min far" konkurrerer i siste runde med den svenske "Muraren" av Stefan Jarl, den østerrikske "I dødvinkelen — Hitlers sekretær", den italienske "Klovn i Kabul", den tyske "Missing Allen -The Man Who Bacame a Camera", den britiske "Lost in La Mancha" og de to franske filmene "Etre et avoir" (Å være og å ha) og "Le peuple migrateur" (det vandrende folket).

Les også

  1. Filmpris på sparket

  2. Kaurismäki får Nordisk Råds filmpris