Kultur

Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb

Ansatt som produsent i Monster.

Sluttet i VG for å bli kjæreste med Aps Jette Christensen. Foto: Ole Gunnar Onsøien/Medier24

  • Erik Waatland
    Medier24
  • Aftenposten i samarbeid med Medier24. Les mer om samarbeidet her.

I midten av januar meldte Medier24 at Frithjof Jacobsen sluttet som politisk kommentator i VG for å innlede et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

Nå, drøyt to måneder etter, er det klart at Jacobsen har fått seg ny jobb i produksjonsselskapet Monster.

Der skal han jobbe med en stor dokumentarserie og andre journalistiske prosjekter. Dermed forlater ikke den erfarne pressemannen mediebransjen.

– Gleder meg stort

– Jeg gleder meg stort til å begynne på en av de mest spennende og nyskapende journalistiske arbeidsplassene i Norge. Serier som The Oslo Killing og Gåten Orderud er fremragende dokumentarer, og jeg ser frem til å bli en del av dette redaksjonelle miljøet, sier Frithjof Jacobsen om sin nye jobb i en pressemelding.

49-åringen er journalist og forfatter. De siste elleve årene har han vært politisk kommentator i VG og programleder i den prisbelønte podkasten Giæver og Joffen.

  • Les også om VGs dansevideosak:
Les også

Kommentatorene ser ingen grunn til å beklage

Han har også erfaring fra NRKs nyhetsdivisjon. I 2015 fikk han Riksmålsforbundets utmerkelse Gullpennen. Jacobsen har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo, og har også gått Sjefskurset på Forsvarets høgskole.

– Vi er utrolig glade for at Frithjof har valgt å begynne hos oss. Hans kompetanse og erfaring er perfekt match for oss, sier direktør i Monster Ingvild Daae i meldingen.

Monster er et stort produksjonsselskap og del av Nordic Entertainment Group (NENT). De står bak produksjoner som Nobel, Unge lovende, Stjernekamp, Datoen, En kveld hos Kloppen og Alt for Norge.

Les mer om

  1. Medier
  2. TV
  3. VG
  4. Medier24