Både «Ragnarok» og «Beforeigners» får incentivmidler til sine andresesonger

Det er duket for en oppfølger til den norske ungdomsfilmen Battle, så vel som sesong nummer to for strømmeseriene Beforeigners og Ragnarok.

«Beforeigners», med Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i hovedrollene fikk ros for første sesong. Nå har HBO fått tilskudd til neste runde.

Norsk filminstitutt (NFI) meldte fredag at det tilbys i alt 103,3 millioner kroner i incentivtilskudd til tre dramaserier, én norsk spillefilm og to internasjonale spillefilmer.

Produksjonsselskapet Truenorth Norway ved Per-Henry Borch får størstedelen av potten gjennom støtte til to internasjonale filmprosjekter, som Borch er såkalt linjeprodusent for.

For Paramount Picture-filmen Libra gis det nær 50 millioner kroner i incentivtilskudd, mens britiske Romanoff Productions film Blue Bayou får løfte om 2,9 millioner kroner. Ifølge VG er Blue Bayou arbeidstittelen på Scarlett Johansons nye Black Widow-film, innspilt på Vestlandet i fjor.

Les også

Disse TV-seriene gleder vi oss til denne våren

Den norske Netflix-serien «Ragnarok» får en andre sesong.

Tilsammen ti prosjekter hadde søkt om slikt tilskudd, og NFI-avdelingsdirektør Stine Helgeland uttaler i pressemeldingen at filmene og seriene «bekrefter at norske produksjoner er attraktive på det internasjonale markedet».

Battle II får tilbud om 4,8 millioner kroner i incentivtilskudd. Der første film ut var kinofilm, er det denne gang Netflix som oppgis som distributør.

Les også

Regjeringen vil tvinge Netflix og HBO til å lage norske filmer og TV-serier

Lisa Teige, kjent fra «Skam», spilte hovedrollen i første «Battle»-film ut. Nå har oppfølgeren «Battle II» fått incentivmidler, med Netflix som plattform. Det er ikke kjent om Teige er med videre.

Den norske HBO-serien Beforeigners får 22,3 millioner kroner til å lage sesong to, mens Netflix får tilbud om 7,8 millioner kroner til å følge opp første sesong av Ragnarok.

  • Sistnevnte serie har premiere denne helgen. Anmelderne er ikke spesielt begeistret, og Aftenpostens anmelder gir terningkast to. Les anmeldelsen her:
Les også

«Ragnarok»: Rektorsex, norrøn parringsdans og kunstig prat | Anmeldt av Asbjørn Slettemark

Netflix får også 15.8 millioner kroner til sin nye serie Rigor Mortis.