Kultur

Erlend Ropstad vant Prøysenprisen

Rockeartisten Erlend Ropstad (45) er tildelt Prøysenprisen, jazzmusiker Per Husby får Alf Prøysens Ærespris, mens forfatter Anna Fiske får Teskjekjerringprisen.

Erlend Ropstad vant Prøysenprisen. Her fra da han spilte på utdelingen av Spellemannprisen i 2017.
  • NTB

Siden Ropstad debuterte som musiker i 2005, har han flere ganger vært nominert til Spellemann, men Prøysenprisen blir hans første pris.

– Det føles litt ufortjent og uvirkelig, men samtidig ærefullt. Jeg har i hvert fall fått bekreftet, tenker jeg, at jeg er inne på noe her med låtskrivinga mi, og det er fint, sier Ropstad i en pressemelding.

I juryens begrunnelse trekkes særlig Ropstad språk og tekster fram.

– Han viser et stort hjerte og samfunnsengasjement og evner å skrive om det på en poetisk og samtidig direkte måte, slik at det både berører og ryster, heter det blant annet i begrunnelsen.

Prøysenprisene er tre norske priser som deles ut til meget anerkjente kunstnere innen forskjellige sjangre. I tillegg til Ropstad vant Per Husby æresprisen og Anna Fiske Teskjekjerringprisen.

Æresprisen deles ut for «langt og tjenestefullt virke» innenfor sjangre som forbindes med Alf Prøysen, mens Teskjekjerringprisen er en pris for litteratur eller musikk rettet mot barn.

Alle de tre prisene ble delt ut lørdag.

Les mer om

  1. Erlend Ropstad
  2. Alf Prøysen