Kultur

ASAP Rocky vil donere myke, grønne klær til de innsatte der han satt fengslet

Rapperen ASAP Rocky har henvendt seg til arresten der han selv satt inne, og tilbudt seg å donere klær.

ASAP Rocky vil hjelpe svenske varetektsfanger til å ha det mer komfortabelt mens de sitter inne.
  • NTB
Nyhetsbrev Bli varslet når vi gir en sekser!

Han satt selv i varetekt på Kronobergshäktet i Stockholm i en måned i sommer, og sa nylig i et sceneintervju i Los Angeles at han ble venn med sine medfanger – mange av dem unge menn som likte hihop.

Nå har den klesinteresserte rapperen designet «en ny garderobe og en ny uniform» for Kronobergshäktet, melder Aftonbladet.

– Jeg forsøker å gjøre det jeg kan med hva jeg kan. Jeg vil bare fortsatte å skape og oppmuntre dem som kommer etter meg til å gjøre det bedre, sa ASAP Rocky i intervjuet under Summit LA19-arrangementet, som Forbes har referert.

Les også

Asap Rocky dømt for mishandling

Sjef for Kronobergshäktet, Fredrik Wallin, bekrefter overfor avisen at rapperen – via sin advokat – har latt høre fra seg i mails form, med tilbud om å donere myke, grønne kosebukser og -gensere med teksten «promenvd» på brystet. Han skal også ha sendt et bilde.

– Vi har ikke gjort noe med dette foreløpig, sier Wallin, som derimot avviser at det også dreier seg om uniformer til de ansatte.

ASAP Rocky akter ikke å gi seg bare med å skjenke komfortable klær til svenske fengselsfugler:

Når han 11. desember vender tilbake til landet som ga ham betinget dom for mishandel, for å spille i Globen i Stockholm, akter han å gi størstedelen av inntektene til de innsatte – og til å reformere svenske fengsler, sa han i sceneintervjuet.

Wallin sier til avisen at han heller ikke kjenner noe til ASAP Rockys reformplaner for fengselsvesenet i Sverige.

Les også

ASAP Rocky anker ikke voldsdom

Les mer om

  1. Stockholm
  2. Musikk