Kultur

Ny bok om Breiviks mor fra Seierstad

Marit Christensen er ikke den eneste som gir ut bok om Wenche Behring Breivik denne høsten. Bare få dager etter at Christensens bok lanseres, kommer Åsne Seierstad med sin bok om terroristens mor.

- Det var viktig å høre Wenche Behring Breiviks historie om sønnens barndom, oppvekst og ikke minst tiden etter at han flyttet hjem, sier Åsne Seierstad. NTB Scanpix

 • Ntb

Det bekrefter Seierstad overfor VG.

Seierstads bok «En av oss» blir utgitt 11. november. Først var Marit Christensens bok «Moren» varslet utgitt 15. november, men onsdag ble det klart at forlaget Aschehoug hadde ombestemt seg og at boka slippes allerede torsdag.

Både forlaget og Christensen selv nekter for at boken er fremskyndet på grunn av Seierstads bok.

I Marit Christensens bok omtales Åsne Seierstad som en kjent forfatter som kom inn på Wenche Behring Breiviks dødsleie, men navngis ikke. Seierstad bekrefter at det var hun som besøkte Anders Behring Breiviks mor.

— Det var viktig å høre Wenche Behring Breiviks historie om sønnens barndom, oppvekst og ikke minst tiden etter at han flyttet hjem. Jeg ba om et intervju gjennom hennes advokat Ragnhild Torgersen, og det lot seg ordne, sier hun til VG.

Les også

Breiviks mor ville holde tale til folket

Wenche Behring Breivik døde etter lengre tids sykdom i mars i år, og før hun døde ønsket hun å stoppe boken til Marit Christensen. Forlaget Aschehoug har likevel bestemt seg for å gi ut boken, til tross for Wenche Behring Breiviks siste ønske.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  – Litteraturen får fram mye fakta om 22. juli som forskere ikke kunne presentert

 2. KULTUR

  Anders Danielsen Lie: – Jeg har endret syn på Behring Breivik

 3. KULTUR

  Åsne Seierstad nominert til årets Bragepris.

 4. OSLOBY

  22. juli-filming igang i Regjeringskvartalet

 5. NORGE

  Regjeringsadvokaten: Vil "fargelegge beskrivelsen" av Breiviks hverdag i fengselet

 6. NORGE

  Høyesterett avviser anken til Behring Breivik