Kultur

Silje Nergaard i «Mitt Oslo»: – Disse humørrådene VIRKER, særlig i en krisetid

Avlyste konserter – i land etter land. Avlyst norgesturné. Avlyst Chat Noir-feiring. Hvorfor er Silje Nergaard likevel så tindrende blid? Og hvor i all verden befinner jazzjubilanten seg?

Et par hundre meter ovenfor trikkestoppet Ekebergparken ligger det lille naturreservatet. Silje Nergaard anbefaler Utsikten, som parken heter i nabolaget, til alle som går tur i området.
Fra Ekebergskråningen naturreservat kan du også se hele sentrum, påpeker jubilanten. Nærmeste nabo er den tidligere Sjømannsskolen (bak t.h.) I dag er den en videregående skole.
Aftenpostens første bilde av jazzartisten er fra mai 1990: «Silje Nergaard, 23-åring fra Hamar, klatrer oppover hitlistene i England med «Tell Me Where You're Going». Her fra en konsert på Smuget i Oslo», lød billedteksten.
Dagens Oslo-entusiast har en mangfoldig karriere. I 1995 stilte hun ut en samling miniskulpturer i galleri Albin Upp på Briskeby.
I flere land i Asia har komponisten og sangeren et stort publikum. I 2002 møtte hun Aftenpostens korrespondent, med følgende billedtekst: «Silje Nergaard jazzer rundt i Asia. For ordens skyld har Hong Kongs ledende musikkforretning påført Silje Nergaards siste CD et klistremerke, med opplysninger om tid og sted for hennes konsert i byen.»
Av og til opptrer ekteparet Silje Nergaard og Heine Totland sammen. Bildet er fra Idrettsgallaen på Hamar i 2006.
  • Sturle Scholz Nærø

Les hele saken med abonnement