Kultur

Joachim Triers siste film plukket ut til hovedkonkurransen i Cannes

Regissøren Joachim Triers siste film «Verdens verste menneske» skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes i sommer.

Joachim Trier deltok i Cannes-festivalens hovedkonkurranse også i 2015. Men da var det med en engelskspråklig film, nemlig «Louder Than Bombs».
  • NTB
  • Mads Størdal Vegstein
    Journalist

Festivalen går av stabelen 6. til 17. juli. Filmen får norsk premiere 15. oktober.

Dette blir tredje gang Trier deltar med film i Cannes. Han deltok i programmet Un certain regard i 2011 med Oslo, 31. august og i hovedkonkurransen med den engelskspråklige Louder Than Bombs i 2015.

Bare ni norske spillefilmer har vært plukket ut til hovedkonkurransen siden festivalens begynnelse i 1946.

– At Joachim Trier er tilbake i Cannes med film for tredje gang, og igjen i hovedkonkurransen, viser hvor sterk posisjon han har som filmskaper – og at han nok en gang har laget en svært god film som har nådd gjennom det aller smaleste nåløyet, sier direktør Kjersti Moe i Norsk filminstitutt.

Verdens verste menneske blir den første norskspråklige filmen i hovedkonkurransen siden Arven av Anja Breien som deltok i 1979.

Filmen «Verdens verste menneske» avslutter Joachim triers Oslo-trilogi, som startet med «Reprise» og fortsatte med «Oslo, 31. august». Renate Reinsve har hovedrollen i filmen, som sies å være en dramakomedie om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den.