Kultur

NRK legger seg flat

Fjerner ulovlig Telenor-logo etter press fra Medietilsynet.

Da finalistene ble presentert i tirsdagens semifinale, viste NRK Telenor-logoen ti ganger. -Ulovlig, sa Medietilsynet.
Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

NRK fikk kraftig kritikk fra Medietilsynet i går, etter å ha vist Telenor-logoen hele ti ganger i tirsdagens Eurovision-semifinale. I et brev fra Medietilsynet til juridisk avdeling i NRK, skriver de at en sponsor kun kan identifiseres ved inn— og utannonseringen av et program - ikke inne i selve programmet - og at tirsdagens sending var et klart brudd på kringkastingsloven.

Truet med sanksjoner

Medietilsynet varslet også at de vil vurdere sanksjoner overfor NRK hvis logoen ikke fjernes i torsdagens semifinale og selve Eurovision-finalen på lørdag.

NRKs presseansvarlige for Eurovision, Peter Svaar, sa til Aftenposten i går at det foregikk hektiske samtaler mellom NRK og den europeiske kringkastingsunionen (EBU), og at en avgjørelse om hvordan de ville håndtere det ville bli truffet før torsdagens sending. Sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen, sa i går at det selvsagt ikke er likegyldig hvorvidt logoen blir eksponert for rundt 120 millioner TV-seere lørdag kveld, men understreket samtidig at Telenor vil forholde seg til det NRK og EBU beslutter.

Fjerner logoen

Ifølge Kampanje.com legger nå NRK seg flat for Medietilsynets kritikk, og juridisk direktør Olav Nyhus lover at logoen er fjernet når sendingen starter i kveld.

— Vi arbeider nå med å justere de gjenstående to sendingene slik at vi ikke kommer i konflikt med regelverket. Det vil i så fall innebære at programmet vises med Telenor-logoen i andre land, men ikke i NRK, sier Nyhus.

Les også

  1. Her bryter NRK loven

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. Musikk