Her er tidenes 50 verste filmer

Harald Zwarts Pink Panther 2 ble stemt frem som en av tidenes 50 verste filmer av leserne av det britiske filmbladet Empire.

Harald Zwart poserer for pressen før New York-premieren på Pink Panther 2 i februar ifjor. FOTO: REUTERS/Lucas Jackson.

«De mest katastrofale filmer som noensinne er laget», skriver det britiske bladet om sin liste, som toppes av Joel Schumacers Batman & Robin (1997), med blant andre Arnold Schwarzenegger og George Clooney i noen av de ledende rollene.

Zwarts gjenoppliving Pink Panther, som på 1960-tallet hadde en høyt elsket Peter Sellers i rollen om inspektør Jaques Clouseau, er blitt raljert med av filmkritikere over hele verden. Tirsdag fikk 2009-versjonen med komikeren Steve Martin i hovedrollen to nominasjoner til filmkalkunprisen Golden Raspberry Awards.

Oscar til kalkun?

Scene fra Plan 9 From Outer Space - av mange filmkjennere karakterisert som tidenes filmkalkun.

Nå har den også havnet på den lite smigrende listen til Empire, sammen med blant andre horror-sci-fi-klassikeren Plan 9 From Outer Space (1959). "Skrekkfilmen" er herostratisk berømt for sine utallige åpenbare tabber og katastrofalt dårlig konstruerte scener.

Det er også verdt å merke seg at en av filmene som befinner seg på Empires verstingliste, Transformers: Revenge of the Fallen, faktisk fikk en Oscar-nominasjon på tirsdag. For beste lyd.