Grosvold klar for TV-kamp

Anne Grosvold og Linn Skåber, høstens store TV-debutanter, er klare til kamp. I høst får du tre kanaler å velge mellom, bare fra NRK.

  • Forf>tor G. Stenersen (foto)
  • <forf>kaja Korsvold <

NRK stiller sterkt på høstens sendeskjemaer, og det er fremdeles gode gamle NRK1 som er størst. Fra og med 14. september er underholdningshøsten i gang. Det store spenningsmomentet er om NRKs gullrekke holder nok et år. "Nytt på Nytt"-debutanten Linn Skåber er lei av å grue seg.— Nå håper jeg Jon og Knut kan trekke i dressen snart, så vi kommer i gang, sier Skåber, som har vært på "bli kjent-tur" med Jon Almaas og Knut Nærum i Edinburgh og sett på stand up-show. Knut Nærum har tro på fortsatt rekordtall for "Nytt på Nytt", også uten Anne-Kat Hærland.- Jeg skjønner at Linn er nervøs. Men vi tror jo hun er den beste, sier Nærum."Skavlan" er som kjent borte fra sendeplanen og erstattet av "Grosvold". Programlederen prøvde seg på et revolverintervju med kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i går, men synes han var litt for kjedelig.- Vi skal ikke lage et tradisjonelt debattprogram. "Grosvold" skal være et underholdningsprogram, så folk må le litt, sa den "nye" Skavlan, som ikke ville røpe hvem hun tenker seg i studio.

Talenter fra bygda

. Det er Tore Strømøy som har fått i oppgave å fylle hovedkanalen på lørdager. Pressen fikk en liten smakebit av "Lyden av lørdag" i går. Strømøy er på jakt etter nye, folkelige talenter og det ser ut som om han har funnet opptil flere, blant annet debuterer yngste bror Brøndbo. Lørdager fra den 29. september kommer det nye programmet "Luftens helter". Det er en komiserie på åtte episoder der Knut Lystad og Jon Skolmen spiller to avdankede SAS-piloter som tar opp konkurransen med sin gamle arbeidsgiver helt på egen hånd. Knut Lystad og Trond Kirkvaag har skrevet serien sammen, og Kirkvaag rakk å spille inn serien der han er teknikeren Jojo, før han ble syk.- Det er forferdelig trist at Trond er syk. Men han er glad for å være med i "Luftens helter", sier Knut Lystad.Anne B. Ragdes populære bok "Berlinerpoplene" er blitt dramaserie som kommer på NRK1 i høst. Og mens TV 2 går i gang med "Idol" igjen, satser NRK1 satser stort på "Drømmerollen". Åtte kvinnelige talenter som både skal synge, spille og danse er allerede tatt ut på audition og skal kjempe om hovedrollen i musikalen "Singing in the Rain" på Oslo Nye Teater mot Kåre Conradi.

Seriøse NRK2.

På NRK2 satses det også stort i høst. Kanalen blir NRKs seriøse alibi, med satsing på dokumentarer, utenriksstoff, kulturnytt på TV og det amerikanske "Daily Show", der Jon Stewart er programleder. Sendingene vil ligge én uke etter USA. Onsdag 5. september er det première på det norske debattprogrammet "Spekter".

Les også

TV-duell noen må tape

Anne Grosvold lader opp til høsten med selv å bli intervjuet. I bakgrunnen tre av besetningen i underholdningsprogrammet &quot;Luftens helter&quot;, der også Trond Kirkvaag er med. Fra høyre Jon Skolmen, Kristin Zachariassen og Knut Lystad.