De elleve hvite orkideene

De er der når du som minst venter det. De ukjente støttespillerne.

Hvite orkideer. Elleve stykker. «For å gi deg mot gjennom julen», sto det på kortet, signert ambassadørkvinnene, skriver Anita Krohn Traaseth.
  • Anita Krohn Traaseth
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

Rundt det store møtebordet i loungen i syvende etasje i Akersgata 13, Innovasjon Norges hovedkontor, satt de. Elleve kvinnelige ambassadører til Norge, fra land som Pakistan, Sør-Afrika, England og Egypt. Elleve ekstraordinære kvinner med historier og bakgrunner, som hver seg kunne fylt en roman. Denne desemberdagen i 2017 hadde jeg invitert dem til en julelunsj, som jeg i forkant var på nippet til å kansellere.

Desember. Nok en høysesong for slakting av svin. Det stormet i mediene rundt innovasjonsdirektørens kronikk om oljeparadokset. En kronikk som i dag mest sannsynlig ikke ville ha skapt særlig oppmerksomhet, eller irritasjon. For seks år siden var debattklimaet og følsomheten rundt offentlige meninger om Norges oljeavhengighet en helt annen. Dagene med mediekjør ble hektiske. Og overskuddet til vertsrollen for de elleve ambassadørene på en høflighetsvisitt, sto ikke øverst på ønskelisten.

Les hele saken med abonnement