Hva skal du stemme til høsten? | Anita Krohn Traaseth

I 2013 la jeg til grunn tre perspektiver for mitt valg. I 2021 bruker jeg de samme tre perspektivene. Konklusjonen ble annerledes.

Alt kan skje. I mellomtiden må de borgerlige partiene jobbe hardt. Ut og stjæle velgere, førstegangsvelgere og lillavelgere, kanskje mest i byer og på tettsteder, skriver Anita Krohn Traaseth.
  • Anita Krohn Traaseth

Vi satt ved kjøkkenbenken og spiste sjokoladekake, den kommende statsminister og jeg. Så kom Hannah, som da var 12 år, inn på kjøkkenet. Erna la merke til at Hannah hadde på seg to forskjellige sokker. Sånn er det hos oss også, sa Erna, pekte på sokkene og nevnte noe om at det ikke alltid var lett å finne tilbake til de rette parene. Hannah stoppet opp, tok et raskt blikk ned på den lysegrønne og den blå sokken og kikket opp på den fremmede damen: Jeg går alltid med ulike sokker, jeg.

Valget 2013: Jeg var leder i Hewlett-Packard Norge og synes det var flaut at jeg ikke hadde mer innsikt i de politiske valgalternativene. Hva kunne jeg egentlig om programinnholdet i landets største partier? Og hadde jeg noen gang lest et partiprogram, grundig? Via bloggen Tinteguri satte jeg i gang et innsiktsprosjekt. Jeg inviterte de ulike politiske partiene hjem til kjøkkenbenken for å lære om partienes historie, ideologi, de store sakene og hvorfor jeg og andre burde stemme på dem.

Les hele saken med abonnement