Klar for et siste måltid? | Anita Krohn Traaseth

Norsk serveringsnæring står midt i en hundreårskrise. Det måtte en trønder til før jeg forstod alvoret.

Forslagene ligger der. Politikerne kan forsyne seg rikelig fra menyen, skriver vår lørdagsspaltist Anita Krohn Traaseth.
  • Anita Krohn Traaseth
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

– Jeg gir meg, skrev Inge Johnsen i et debattinnlegg i Dagbladet søndag 7. mars. Jeg har vært hos Inge på Lian restaurant i Trondheim. Det var der jeg forspiste meg på en av de aller beste grytene jeg har smakt noensinne. Nå skal Inge selge restauranten og livsverket, Lian Tunet, der nær 10 000 skoleelever har fått praktisk opplæring i grunnleggende matlaging og måltidsglede. – Det er ikke mer å gå på, sier han.

På tidlig 2000-tallet, da jeg jobbet for Det Norske Veritas Software, la jeg frem et potensielt katastrofalt forslag for sjefen min. Jeg hadde gjort en analyse av hvilke programvareprodukter vi tjente penger på og ikke, og foreslo at vi burde legge ned Sesam. Det var et av produktene med lavest margin og dårligst inntjeningspotensial.

Les hele saken med abonnement