Erling Dokk Holm: Er Obos løsningen eller problemet?

Det er opprør blant Obos’ medlemmer. De ønsker demokrati og mer sosial profil. For Obos’ ledelse er tiden kommet for å granske sine innvoller.

Obos står gjennom historien bak mange store og små boligprosjekter. Et vakkert prosjekt fra vårt århundre er Voksenhagen borettslag i Vestre Aker, funkisrekkehus oppført fra 2009 til 2012. Arkitekt er Kari Nissen Brodtkorp.
  • Erling Dokk Holm
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

502 000 Obos-medlemmer som så langt har vært passive, begynner å røre på seg. Stadig flere av dem har merket at de hverken har makt eller innflytelse. Medlemmene er gjennom ulike ordninger representert på den årlige generalforsamlingen, men som medlem får du minimalt med informasjon og det avholdes for eksempel aldri medlemsavstemninger, såkalte uravstemninger, som man har i mange andre foreninger.

Obos har et styre som er utpekt av generalforsamlingen, og i praksis er det styret og administrasjonen som har styrt boligbyggelaget.

Les hele saken med abonnement