Tilbake til Blitz

Blitz var Oslos lengstlevende rockeklubb allerede for ti år siden. Nå vender Blitz-legendene Life... But How To Live It? og Bøyen Beng tilbake.

«Blitz»
-Første gang jeg var på Blitz? Jeg var 15 år gammel, dro alene og syntes det var kult at det var litt hemmelig.To-tre år senere turnerte Katja Benneche Osvold (31) Europa rundt med Life... But How To Live It?. Neste fredag gjenforenes hardcore-legendene i anledning Blitz' 20-årsjubileum."Life turnerte så intenst at gitaren rustet opp i løpet av en turné på grunn av gitarist Rogers svettemengde. De spilte sikkert 150 konserter i året."-Å spille i band var det jeg hadde mest lyst til i hele verden. Jeg hadde spurt Stengte Dører om jeg kunne bære utstyret deres på turné, men plutselig sang jeg i et annet band selv.Et halvt år etter første øving hadde Life... But How To Live It? spilt inn sitt debutalbum (1989), og dro kort tid etter på europaturné med kollegene i So Much Hate. To nye album og en lang rekke konserter fulgte."Magasinet Folk & Røvere skrev: "Katjas sang treffer meg som en varm, våt skurefille midt i skrittet". Når de spiller i Trondheim like etter, slenger Katja en våt skurefille i skrittet på journalisten og spør 'Var det like godt for deg som for meg?'". -Norsk platebransje burde skamme seg fordi de ikke plukket opp Life..., men ryktene sier at de takket nei til et kjempetilbud fra Warner, forteller Harald Lange i Bøyen Beng, som startet i kjeller'n på Blitz allerede i 1986.I motsetning til Life..., So Much Hate, Svart Framtid, Stengte Dører og Dead Gerhardsens, har Bøyen Beng aldri gitt seg. EP'en "Häppala" kom forrige uke, og nytt album følger i september. Natt til 1. mai, punkens hellige dag, vender Bøyen Beng tilbake til Blitz. -I de første årene på Blitz snakket nesten ikke folk fra de forskjellige miljøene med hverandre. Du tilhørte enten gammelfrikerne, ungpunkerne, feministene eller jenterockerne i AKKS. Vi hadde bakgrunn fra flere miljøer, og hadde nærmest en fredsskapende funksjon på huset, mimrer Harald og bandkollega Wenke Simensen.

Dårlig kondis

"Life-trommeslager Dyret hadde en oksygenmaske ved siden av trommesettet, for å klare å holde koken i trange og røykfylte konsertlokaler."-Vi håper det blir mange appeller under konserten, slik at vi får tid til å trekke pusten. Jeg har levd lenge på kondisen jeg fikk i Life, men nå merker jeg at det er på tide å spille i band igjen, ler Katja.Band som Motorpsycho, Amulet og JR Ewing har grunn til å være takknemlig for arbeidet Life... og So Much Hate gjorde for å fremme norsk undergrunnsrock i Europa. Men heller ikke de var først ute.Sort Framtid var pionérene. De reiste på turné med interrail-billetter og hadde utstyret med på toget. Og de unnskyldte seg for at de tok inngangspenger på 10 kroner: "Grunnen til den høye billettprisen er at vi må ha penger til å dra på turné", sto det på plakatene.Katja understreker at Blitz-konserten ikke er en gjenforeningskonsert, men snarere et spørsmål om god sportsånd i forbindelse med jubileet. Det blir trolig bare den ene konserten.-Lærdommen av mine seks-syv år i band er enkel: Det å få spille i band og opptre er ikke noe hokus-pokus. Hovedtanken var at det skulle være gøy for oss. At andre også likte det vi drev med, var bare en bonus.Bøyen Beng på sin side fremhever publikum på Blitz som ekstra moro å spille for. -Var det ikke blodspor i lokalet etter en konsert, hadde det ikke tatt av. Helst skulle det bli benbrudd blant publikum, og brakk du armen tidlig på kvelden, var det fint mulig å rekke tilbake igjen med gips til kveldens siste band, mimrer Harald.Takk til Bøyen Beng for røverhistorier om Life... But How To Live It? Konsert på Blitz tirsdag 30. april og fredag 3. mai
Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste fra Musikk