debatt

Kort sagt, 24. april

Læreryrket, rohingya-muslimene i Myanmar og fortetting i Oslo. Her er dagens kortinnlegg.
debatt

Beltevognforslaget er det motsatte av frislipp i naturen

Eldsjelene ved dei fleste små alpinanlegg rundt i landet har ein minst like sterk kjærleik for fjellet og naturen som tilsette rådgjevarar i organisasjonar i Oslo.
kommentar

Det er jo noen som ønsker seg at politikere ikke skal ha konkrete ambisjoner for ulike næringsområder for landet. Det er jeg ikke enig i.

I 1971 satt Rolf Hellem ved kjøkkenbordet hjemme i Narvik og formulerte de ti oljebud. Det var aktiv næringspolitikk – nesten hyperaktiv, vil kanskje noen si. Men det var fremsynt, og helt riktig å gjøre.
sid

Vi trenger nettrollene

Si ;D-innlegg: Jeg blir ofte skjelt ut i kommentarfeltene. Og det er viktig.
debatt

Kort sagt, 23. april

IKT i skolen, private barnehager, barnevern, forskningsprofil, March for Science, operapensjon og nye byggeforskrifter. Her er dagens kortinnlegg.
meninger

Det er et stort paradoks i at familier i Oslo ikke har hatt tilgang til det samme behandlingstilbudet for ungdom med alvorlige rusproblemer som familier ellers i landet.

Det er et stort paradoks i at familier i Oslo ikke har hatt tilgang til det samme behandlingstilbudet for ungdom med alvorlige rusproblemer som familier ellers i landet.
meninger

Er Arbeiderpartiet et miljøparti eller sinke?

Et parti som vil åpne hele eller deler av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for petroleumsvirksomhet, vil aldri være et parti man kan regne med i miljøpolitikken.
meninger

Forakten for forskningen

Vitenskapen blir undergravd og kraftig angrepet. Men den har selv trøbbel det er på tide å ta alvorlig.
debatt

«Har du en vettug lege til meg?» | Per Egil Hegge

I fjor høst ble jeg oppringt av en mann som ba om hjelp til å finne en fornuftig lege. Han bor i en norsk by og har diagnosen lavt stoffskifte.
debatt

Folkeretten er i fritt fall i Syria

Norske media omtaler Donald Trump som vulgær, ustabil, kunnskapsløs og narsissistisk. Likevel gjelder det å holde seg inne med USA, kanskje mer enn noen gang før.
debatt

Kort sagt, fredag 21. april

Slankink under graviditeten og digital skole. Dette er dagens kortinnlegg.
sid

Lykke er å ha det trygt | Agnes Nordvik

Si ;D-innlegg: Jeg er glad for at jeg får leve i et trygt samfunn. Et samfunn der jeg kan være den jeg ønsker å være.
kronikk

Hvem hjelper hvem? Trump Xi eller Xi Trump?

Ved å hjelpe Donald Trump kan Kina hjelpe seg selv. Hvis Trump glemmer det han lovet sine velgere i valgkampen om å redusere import av billige kinesiske industrivarer, blir det dobbelt bonus til Xi Jinping.
debatt

Oslo Kommune presser ikke boligprisene

Oslo kommune er «styrtrik» sammenlignet med en vanlig boligkjøper, men det er liten grunn til å kalle kommunen en aggressiv aktør.
Til toppen