Debatt

Operahuset i Bjørvika trenger suksessen tradisjonelle klassikere gir.

Aftenpostens anmelder har sett på operasjef Annilese Miskimonns repertoar og konkluderer med at «Operaens program for neste sesong er lettere enn på lenge, men bør ikke bare være en pause fra virkeligheten.»
Debatt

Dagens kortinnlegg, fredag 20. april

I dagens korte innlegg diskuteres lobotomi, biodiesel, styringspartiet Ap, hytteutbyggingen, presset mot ungdom og reglene knyttet til AFP-ordningen.
Debatt

Vi trenger et uavhengig barneombud

Et nytt barneombud skal utnevnes, men i prosessen risikerer vi et barneombud med sterke tilknytninger til Regjeringen.
Debatt

Dagens kortinnlegg, torsdag 19. april

I dagens korte innlegg handler det om plasseringen av Operaen, Jon Michelet, surrogati , det norske holocaust, elektrosjokk behandling og lederes arbeidstid.
Debatt

Polakkene har ikke ansvaret for dødsleirene

Å snakke om dødsleirer og polsk antisemittisme i samme setning er en alvorlig overfortolkning og forenkling, uforenlig med den historiske sannheten.
Debatt

Kort sagt, onsdag 17. april

Kritikk av Israel, elektrosjokkbehandling, menneskerettigheter i Kina og oppdatering av stridsvogner. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Dagens banksystem er som en gammel Nokia

Om bankene skal gjøre seriøse forsøk på å skape det samme som kryptovaluta skaper, må de både kannibalisere nåværende inntekter og risikere grunnlaget for sin eksistens; lisenser og konsesjoner.
Debatt

Dødsleirene var ikke polske

Mange hundre tusen polakker hjalp jøder å overleve krigen og holocaust med risiko for eget liv.
Debatt

Fem råd når det stormer rundt bedriften

Toppledere må bli vant til å ta beslutninger belyses i svart eller hvitt av mediene i etterpåklokskapens lys. Det er også ofte i det samme lyset deres avgjørelser blir vurdert politisk.
Debatt

Hva er problemet med hytteutbyggingen?

Vi vet for lite både om hva som faktisk foregår som følge av det «nye» hyttelivet og om hvilke virkninger dette gir for natur og samfunn.
Debatt

Kort sagt, mandag 16. april

Identitetsfølelse, Tolkien, barns lek, Medietilsynets rapport om NRK, arven etter Quisling, sionisme, forsvaret av Norge, surrogati, pensjonsalder og villmark. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Kort sagt, søndag 15. april

Samarbeid med Kina og desinformasjon om Midtøsten. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Statoil er større enn Statoil

Et selskapsnavn som uten blygsel viser til sin oljeforhistorie, samtidig som det går inn i det nye, bidrar til å bygge ned motsetninger.
Debatt

Tøv om det norske holocaust

La det være klart: Det var den tyske okkupasjonsmakten «som sendte de norske jødene til sin død», helt i tråd med den nazistiske ideologi.
Debatt

Elektrosjokk som nødrett | Fred Heggen

Et nei fra pasientens side til elektrosjokk behandling vil bli respektert, så sant pasienten vurderes å være samtykkekompetent.
Debatt

Dagens kortinnlegg, fredag 13. april

I dagens korte innlegg drøftes Hærstabens mobiliseringsstyrke, smertelindring, antisionisme og miljøverstingen veisalting.
Debatt

Nei, vi er ikke Quislings barn

Da Israels ambassadør Raphael Schutz stemplet oss nordmenn som Quislings etterkommere nylig, begikk han en flåsethet, bare overgått av en av hans forgjengere, Miryam Shomrat.
Debatt

Derfor reiser vi til Kina | Iselin Nybø

Kina er i ferd med å bli en av de største kunnskapsprodusentene i verden. Mye tyder på at Kina på få år vil passere USA i investeringer i forskning og utvikling.
Til toppen